Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Boris îi salvează pe turiștii rămași în aer în urma falimentului Thomas Cook

Boris îi salvează pe turiștii rămași în aer în urma falimentului Thomas Cook

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a promis luni că autorităţile vor veni în ajutorul turiştilor blocaţi în urma falimentului operatorului de turism Thomas Cook, transmite dpa.

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

'Vom face tot ce ne stă în puteri să-i aducem acasă', a declarat Johnson, cu puţin timp înainte de anunţarea falimentului Thomas Cook, în primele ore ale dimineţii. 'Într-un fel sau altul, statul va trebui să intervină, pe bună dreptate, pentru a-i ajuta pe turiştii blocaţi', a adăugat şeful Guvernului de la Londra.

Mai mult de 150.000 de turişti britanici se află în prezent în străinătate şi vor trebui repatriaţi, conform Autorităţii de Aviaţie Civilă. 'Este o situaţie foarte dificilă şi, desigur, gândurile noastre sunt alături de clienţii Thomas Cook, turiştii, care acum pot întâmpina dificultăţi în a ajunge acasă', a mai spus Boris Johnson, de la bordul avionului cu care călătorea spre New York, unde va participa la Adunarea Generală a ONU. 

Johnson a mai spus că trebui analizate căi prin care operatorii de turism să se poată proteja de faliment, în urma prăbuşirii Thomas Cook şi a unei alte companii aeriene, Monarch, în 2017, mai notează News.ro.

'Una (din căi) este îndreptată spre a vedea dacă directorii acestor companii sunt stimulaţi în mod corespunzător pentru a rezolva astfel de probleme', a adăugat el.

Prim-ministrul a încercat să respingă criticile legate de lipsa unui ajutor guvernamental pentru Thomas Cook. 'Este perfect adevărat că guvernului i-a fost adresată o solicitare pentru o subvenţie de aproximativ 150 milioane de lire', a afirmat Johnson. 'În mod clar, aceasta înseamnă mult din banii contribuabililor şi creează, aşa cum vor considera oamenii, un hazard moral în cazul unor viitoare asemenea dificultăţi comerciale cu care s-ar confrunta companiile', a explicat el.

Thomas Cook, cea mai veche şi una din cele mai mari agenţii de turism britanice, şi-a încetat activitatea cu efect imediat, conform Autorităţii de Aviaţie Civilă.

Comentarii

loading...