16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalBoris Johnson a pierdut votul 328 -301, si majoritatea, Philip Lee a...

Boris Johnson a pierdut votul 328 -301, si majoritatea, Philip Lee a defectat la Liberalii Democrati

Boris Johnson conduce un Guvern Minoritar, diferenta de un vot pentru Majoritate a fost pierduta in seara aceasta cand unul dintre deputati a defectat la Liberali Democrati.

Douzeci si unu de deputați conservatori au votat impotriva partidului, acestia urmand a fi exclusi din partid.

Votul pentru o lege “No Deal” a fost de 328 la 321, Johnson a pierdut practic primul sau vot in Parlament ca Prim Ministru.

Deputatii vor veni maine cu o nouă lege care va încerca să întârzie Brexit-ul pentru a treia oară – trecând-o prin Commons și Lords în fața Parlamentului.

Boris Johnson spune că va înainta o moțiune pentru alegeri rapide pentru data de 14 octombrie.

Johnson a dezvăluit în această seară planul său de a sparge impasul Brexit – fiind de acord cu o piață  deschisa in Irlanda pentru animale și agricultură.

În timpul unei dezbateri a Camerei Comunelor, premierul a spus că este gata să propună o alternativă de culise. În conformitate cu planul, Irlanda de Nord va corespunde regulilor irlandeze și ale UE în anumite sectoare după Brexit pentru a evita necesitatea unei frontiere dure.

Ideea s-ar fi conturat înaintea discuțiilor cu premierul irlandez Leo Varadkar, de săptămâna viitoare.

Premierul a spus în mod repetat că nu există nicio șansă de a face un acord cu UE decât dacă backstop-ul este eliminat. Backstop-ul este conceput pentru a evita o frontieră durabilă cu Irlanda, legând Regatul Unit de regulile vamale ale UE, cu excepția cazului în care se semnează un nou acord comercial.

 

 

 

 

Cele mai citite

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...
Ultima oră
Pe aceeași temă