14.8 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăInternaționalBoris Johnson a pierdut votul 328 -301, si majoritatea, Philip Lee a...

Boris Johnson a pierdut votul 328 -301, si majoritatea, Philip Lee a defectat la Liberalii Democrati

Boris Johnson conduce un Guvern Minoritar, diferenta de un vot pentru Majoritate a fost pierduta in seara aceasta cand unul dintre deputati a defectat la Liberali Democrati.

Douzeci si unu de deputați conservatori au votat impotriva partidului, acestia urmand a fi exclusi din partid.

Votul pentru o lege “No Deal” a fost de 328 la 321, Johnson a pierdut practic primul sau vot in Parlament ca Prim Ministru.

Deputatii vor veni maine cu o nouă lege care va încerca să întârzie Brexit-ul pentru a treia oară – trecând-o prin Commons și Lords în fața Parlamentului.

Boris Johnson spune că va înainta o moțiune pentru alegeri rapide pentru data de 14 octombrie.

Johnson a dezvăluit în această seară planul său de a sparge impasul Brexit – fiind de acord cu o piață  deschisa in Irlanda pentru animale și agricultură.

În timpul unei dezbateri a Camerei Comunelor, premierul a spus că este gata să propună o alternativă de culise. În conformitate cu planul, Irlanda de Nord va corespunde regulilor irlandeze și ale UE în anumite sectoare după Brexit pentru a evita necesitatea unei frontiere dure.

Ideea s-ar fi conturat înaintea discuțiilor cu premierul irlandez Leo Varadkar, de săptămâna viitoare.

Premierul a spus în mod repetat că nu există nicio șansă de a face un acord cu UE decât dacă backstop-ul este eliminat. Backstop-ul este conceput pentru a evita o frontieră durabilă cu Irlanda, legând Regatul Unit de regulile vamale ale UE, cu excepția cazului în care se semnează un nou acord comercial.

 

 

 

 

Cele mai citite

Naționala de fotbal feminin a României are un nou selecționer. Cine i-a luat locul lui Cristian Dulca

Federația Română de Fotbal a anunțat încheierea de comun acord a colaborarării cu Cristian Dulca, selecționerul naționalei de fotbal feminin a României în ultimii...

România a introdus un sistem nou de declarare a mărfurilor la export

România a introdus un sistem nou de declarare a mărfurilor la export, o soluție modernă pentru efectuarea controalelor vamale, mai rapid și eficient, a...

Tineretul continuă campania de calificare la EURO 2025! Lotul României U21 pentru meciul cu Armenia

Selecționerul Daniel Pancu a anunțat lista jucătorilor convocați pentru partida pe care echipa națională de tineret a României o va disputa în preliminariile Campionatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă