10 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalBoris Johnson confirmă că va candida pentru postul de lider al Partidului...

Boris Johnson confirmă că va candida pentru postul de lider al Partidului Conservator

Vorbind în faţa brokerilor de asigurări la o conferinţă în Manchester, el a afirmat: „Voi participa. Bineînţeles că voi participa”.

„Nu cred că este un secret. Dar după cum ştiţi, deocamdată nu este un post vacant”, a precizat el.

Fostul ministru de Externe a evitat iniţial să răspundă dacă va candida: „Nu mai avem timp”, a glumit el.

Totuşi, el a adăugat: „Dar voi răspunde totuşi. Nu există un post vacant. Pe de altă parte, ce pot spune este că a existat o lipsă de dinamism şi fermitate în felul în care am abordat aceste negocieri”.

„Am eşuat în ultimii trei ani în a prezenta o variantă convingătoare privind felul în care am putea profita de oportunităţile aduse de Brexit”, a precizat el.

„Tot ce pot spune, cât de discret pot, este că am un apetit fără limite pentru a încerca să fac ce trebuie şi să ajut ţara să ajungă pe drumul cel mai bun”, a afirmat Johnson.

Anterior, Johnson a afirmat că a prezis creşterea rapidă a Partidului Brexitului sau a altuia cu o ideologie similară acum 18 luni.

„Singura modalitate de a gestiona situaţia este să livrăm Brexitul, dar să o facem de aşa natură că vom livra ce au dorit cetăţenii britanici. Dacă nu putem face acest lucru, va exista mereu această ameninţare a Partidului Brexitului sau a altora”, susţine el.

„Oamenii vor spune că democraţia este ignorată şi că într-un fel sau altul elita complotează pentru a face ce doreşte. Cred că greşesc. Cred că nu au găsit vinovatul şi acest lucru ar oferi încurajări pentru naţionaliştii scoţieni pentru că şi ei vor un nou referendum”, a afirmat Johnson.

„Oamenii vor fi revoltaţi dacă vor fi aduşi la urne din nou. Au avut o discuţie, s-au gândit mult la asta. Nu respectăm opiniile oamenilor dacă spunem că nu sunt capabili să se hotărască”, a precizat el.

Cele mai citite

Un etaj al unui bloc din Craiova s-a prăbușit parțial și zeci de persoane au fost evacuate în urma unei explozii

O explozie neurmată de incendiu a avut loc, miercuri seara, la un bloc de locuinţe de tipul P+1 din municipiul Craiova, în urma căruia...

România are cu ajutorul reactoarelor modulare șansa să devină lider în sectorul nuclear civil european și global

Este nevoie de o viziune calibrată și integrată asupra proiectului reactoarelor modulare de mici dimensiuni în România, care va intra, în perioada următoare, în...

Un bănișor, la ipocritul Plicușor

Primarul general Nicușor Dan se laudă în campanie că le-a blocat PUZ-urile edililor Negoiță, Băluță și Ciucu. Pe lângă problema blocării dezvoltării Bucureștiului, ceea ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă