Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Boris Johnson, criticat de irlandezi după ce a promis scutirea militarilor de urmărirea penală

Boris Johnson, criticat de irlandezi după ce a promis scutirea militarilor de urmărirea penală

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a fost criticat dur luni de partidul republican irlandez Sinn Fein după ce a promis protecţie soldaţilor britanici angajaţi în operaţiuni militare, faţă de urmărirea penală în virtutea legilor civile.

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Înaintea alegerilor generale din 12 decembrie, conservatorii lui Johnson s-au angajat să introducă o legislaţie care să asigure că "legile destinate guvernării pe timp de pace nu sunt aplicate personalului angajat în operaţiuni militare", aminteşte DPA, conform Agerpres.

De asemenea, un nou guvern conservator "îi va proteja pe foştii soldaţi de revendicări ofensatoare", ca parte a unui pachet de măsuri de care să beneficieze veteranii militari, a declarat partidul.

"Este foarte important să continuăm să-i sprijinim pe veteranii noştri şi să le mulţumim pentru tot ceea ce au făcut pentru noi", a postat Johnson luni pe Twitter.

Alte prevederi includ măsuri suplimentare de îngrijire a copilului pentru familiile militarilor, garantarea de interviuri pentru angajare în sectorul public pentru veterani şi stimulente fiscale pentru întreprinderi vizând angajarea veteranilor.

Sinn Fein şi alţi promotori continuă să facă eforturi pentru urmărirea penală a soldaţilor britanici implicaţi în moartea civililor în deceniile de conflict sectar în Irlanda de Nord.

Linda Dillon, o membră Sinn Fein în parlamentul descentralizat al Irlandei de Nord, a declarat că angajamentul conservatorilor "va crea o amnistie de facto faţă de urmărirea penală pentru soldaţii britanici care au comis infracţiuni în Irlanda, inclusiv au ucis cetăţeni irlandezi".

"Orice încercare de a crea un scenariu în care actualilor sau foştilor soldaţi britanici li se acordă imunitate faţă de urmărirea penală, pe lângă impunitatea de care s-au bucurat zeci de ani, este inacceptabilă", a subliniat Dillon într-un comunicat.

Comentarii

loading...