Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Boris Johnson este încrezător că Marea Britanie și UE vor ajunge la un acord post-Brexit

Boris Johnson este încrezător că Marea Britanie și UE vor ajunge la un acord post-Brexit

Chiar dacă în acest moment negocierile se află în impas, premierul britanic Boris Johnson a declarat că are mari speranţe să ajungă la un acord post-Brexit cu Uniunea Europeană.

Rl online 0 comentarii

„Nu este ceea ce vrea această ţară”, a declarat liderul conservator în privinţa unui eventual "no deal" devastator pentru economie. „Şi nu este ceea ce prietenii şi partenerii din UE vor de la noi. De aceea am mari speranţe că nu acesta va fi rezultatul” negocierilor, a adăugat el, în cadrul unei întâlniri cu comitetul de legătură, în care sunt reuniţi preşedinţii diferitelor comisii parlamentare.

Boris Johnson a refuzat totuşi să cedeze teren asupra proiectului de lege care revine parţial asupra angajamentelor luate în cadrul acordului care reglementează ieşirea Regatului Unit din UE la sfârşitul lui ianuarie.

Ameninţând cu o acţiune în justiţie, europenii au dat termen Londrei până la sfârşitul lunii pentru a-şi retrage dispoziţiile controversate, care repun în discuţie regulile vamale pentru Irlanda de Nord menite în special să evite restabilirea unei frontiere fizice în Republica Irlanda, membră a UE, şi provincia britanică.

„Prefer să avem protecţii care garantează integritatea acestei ţări şi protejează împotriva unei potenţiale rupturi a Regatului Unit”, a insistat el.

Johnson a estimat că europenii au eşuat în garantarea absenţei unei blocade în schimburile între Irlanda de Nord şi Marea Britanie în cazul unui "no deal" la finalul perioadei de tranziţie care se încheie la sfârşitul lui 2020. Cele două părţi au afirmat că un acord ar trebui să fie încheiat în octombrie pentru a evita un "no deal", care s-ar traduce de la 1 ianuarie prin taxe vamale între Regatul Unit şi blocul european şi ar risca să agraveze criza provocată de coronavirus.

Comentarii

loading...