7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalBoris Johnson propune regularizarea situaţiei imigranţilor clandestini

Boris Johnson propune regularizarea situaţiei imigranţilor clandestini

Această măsură în legătură cu persoanele aflate în situaţie ilegală, al căror număr l-a estimat la 500.000 numai la Londra, ar urma, în opinia sa, să fie însoţită de decizii menite a împiedica noi intrări ilegale de imigranţi, pentru a se evita un “efect de bumerang”.

În timpul unui miting de campanie la Wyboston, în estul Angliei, Johnson a vorbit despre “persoanele care sunt aici de 12 ani sau mai mult, de mult timp” şi “nu au avut probleme cu justiţia (…), au muncit din greu, dar nu pot să plătească taxe şi au în continuare un statut ilegal”.

“Nu cred că ar fi rezonabil să ne gândim că putem expulza un număr atât de mare de persoane. Trebuie să reflectăm la modul de a le reglementa statutul”, a declarat el.

Johnson a mai subliniat că, în ciuda eforturilor afişate de guvernul conservator pentru a lupta împotriva imigraţiei clandestine, “deja facem acest lucru mai mult sau mai puţin”, iar numărul expulzărilor este “extrem de scăzut”.

“Propunerea mea nu ar face o mare diferenţă (…) Ar însemna să regularizăm o situaţie existentă”, a spus el.

Johnson a pledat ca Marea Britanie să fie “mai fermă” faţă de imigranţii care încearcă să intre ilegal în această ţară şi “mai înţelegătoare faţă de cei care sunt deja aici”.

El a militat intens ca Regatul Unit să părăsească Uniunea Europeană la referendumul din iunie 2016, o campanie dominată de promisiuni de sporire a controlului asupra fluxurilor migratorii punând capăt liberei circulaţii a cetăţenilor Uniunii Europene.

Fostul primar al Londrei apără totuşi imigraţia, afirmând că aceasta reprezintă unul dintre factorii de dinamism din capitală şi din sud-estul Angliei.

El a reiterat că, dacă va fi ales, va introduce un sistem de imigraţie în funcţie de competenţe şi de oferta de muncă.

Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă