13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalUpdate/Johnson pus sub presiune să-l demită pe Cummings, un consilier apropiat, pe...

Update/Johnson pus sub presiune să-l demită pe Cummings, un consilier apropiat, pe tema izolării

The Times: Premierul îl sprijină pe Dominic Cummings pentru încălcarea blocajului:

Răspunzând unui reporter care a sugerat că drumul său către Durham nu arată bine, domnul Cummings a spus: „Cui îi pasă de aspect? Este vorba de a face lucrurile corecte. Nu este vorba despre ceea ce credeți voi. “

  • Downing Street a apărat acțiunile domnului Cummings și a spus că „s-a comportat rezonabil și legal” atunci când călătorea de la Londra către Durham în timpul blocajului.
  • Un purtător de cuvânt al numărului 10 a declarat: „Datorită faptului că soția sa a fost infectată cu coronavirus și riscul mare de a fi el însuși infectat, a fost esențial pentru Dominic Cummings să se asigure că copilul său mic va putea fi îngrijit în mod corespunzător.
  • „Sora și nepoatele sale s-au oferit voluntar să ajute, așa că s-a dus într-o casă din apropiere, dar s-a separat de restul familiei.”
    „Sora lui cumpăra pentru familie și lăsa totul afară.În niciun moment, poliția nu a vorbit de el sau de familia sa despre această problemă, așa cum s-a scris.Acțiunile sale s-au conformat cu recomandările în privința coronavirusului. Domnul Cummings crede că s-a comportat în mod rezonabil și legal.
  • Ministrul Cabinetului, Michael Gove, a vorbit și în numele domnului Cummings, printr-un tweet: „Grija pentru soția și copilul tău nu este o crimă.”
  • Domnul Cummings pare să fi făcut călătoria de la Londra la Durham, în ciuda sfaturilor stricte ale guvernului ca toată lumea să stea la casele lor principale pentru a evita răspândirea virusului și a salva vieți.
  • Ghidul prevede: „Nu ar trebui să vizitați membrii familiei care nu locuiesc în casa dvs. Singura excepție este dacă au nevoie de ajutor, cum ar fi asigurarea cumpărăturilor sau medicamentelor. ”
  • S-a afirmat că călătoria domnului Cummings a fost în linii directoare, deoarece avea nevoie de părinții săi să aibă grijă de fiul său, în timp ce el și soția sa erau bolnavi.
  • Cu toate acestea, mama domnului Cummings, Morag, are 71 de ani, iar tatăl său, Robert, 73 de ani, deci ambii se încadrează în „grupul vulnerabil din punct de vedere clinic”, ceea ce înseamnă că prezintă „un risc mai mare de boli severe”.
    Sub îndrumarea guvernului, se recomandă celor peste 70 de ani să aibă „grijă deosebită pentru a reduce contactul cu alții din afara gospodăriei tale”.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Boris Johnson se află sub presiune pentru a-și concedia asistentul principal după ce Guardian și Daily Mirror, citați de CNN,au scris că el și soția sa au încălcat regulile de izolare ale Regatului Unit, călătorind prin țară pentru a se izola cu părinții, în timp ce acesta prezenta simptome de coronavirus.
Cummings a prezentat simptome la scurt timp după ce Johnson a dezvăluit că a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Ulterior, premierul a petrecut o scurtă perioadă în terapie intensivă luptând cu virusul. Johnson a îndemnat în repetate rânduri oamenii să rămână acasă. Neil Ferguson, un epidemiolog de frunte care a sfătuit guvernul Regatului Unit cu privire la răspunsul său la coronavirus, a fost forțat să demisioneze la începutul acestei luni, după ce s-a aflat că a încălcat regulile de izolare. Șefa ofițerului medical din Scoția, Catherine Calderwood, și-a părăsit poziția luna trecută, după ce a fost fotografiată de un ziar scoțian, lângă a doua casă a familiei sale, într-o altă parte a țării, la adresa ei din Edinburgh.

  • Dominic Cummings a condus mai mult de 420 km de la Londra la Durham, unde a stat cu membrii familiei la doar câteva zile după ce Johnson a pus Marea Britanie în izolare și a interzis vizitele de familie.
  • Downing Street a refuzat să comenteze.„Dacă (rapoartele media sunt corecte), consilierul principal al premierului pare să fi încălcat regulile de izolare. Recomandările guvernului au fost foarte clare: stați acasă și nu aveți călătorii neesențiale ”, a spus un purtător de cuvânt al Labour.”
  • Liderii Partidului Național Scoțian și ai Democraților Liberali au cerut  demisia sau demiterea lui Cummings, care a jucat un rol principal în campania pro-Brexit în 2016 și s-a alăturat lui Boris Johnson în Downing Street anul trecut.
  • Poliția a confirmat că s-au prezentat la o proprietate din acea zonă și au vorbit unei persoane despre regulile de blocare din Marea Britanie în data de 31 martie.
    Poporul britanic nu se așteaptă să existe o regulă pentru ei și o altă regulă pentru Dominic Cummings. Numărul 10 (n.r. cu referire la Premierul Britanic) trebuie să ofere o explicație foarte rapidă pentru acțiunile sale (n.r. ale lui Dominic Cummings).” Declarația unui membru Labour.
  • Restricțiile coronavirusului în Regatul Unit au clarificat faptul că oamenii nu trebuie să viziteze nicio altă gospodărie, inclusiv a doua reședință sau casă de familie, și nu trebuie să efectueze nicio călătorie neesențială.„Nu ar trebui să vizitați membrii familiei care nu locuiesc în casa dvs.”, se arăta în recomandările guvernului. „Ar trebui să păstrați legătura cu ei folosind apeluri telefonice sau video.”Ghidul de autoizolare a țării afirmă, de asemenea, că, dacă o persoană are simptome de Covid-19, nu trebuie să plece de acasă timp de șapte zile.
  • Pe 25 aprilie, soția lui Cummings, Mary Wakefield, a scris o coloană în revista The Spectator despre experiența cuplului cu Covid-19, dar nu a menționat nimic despre călătoria în afara capitalei.„Soțul meu s-a grăbit să ajungă acasă ca să aibă grijă de mine”, a scris ea în articol. „După incertitudinea virusului în sine, am ieșit din carantină în incertitudinea aproape comică a blocării londoneze”, a adăugat ea.
  • Și David Lidington, adjunctul Theresei May, pe când aceaasta era prim-ministru, a declarat pentru BBC: „Există întrebări în mod clar serioase pe care numărul 10 va trebui să le adreseze, nu în ultimul rând pentru că disponibilitatea membrilor publicului de a urma îndrumările guvernamentale va fi afectată de ultimele relatări ”.
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), se grăbește să încheie o afacere imobiliară profitabilă pentru controversata femeie de afaceri Carmen Palade, ale căror firme...

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), se grăbește să încheie o afacere imobiliară profitabilă pentru controversata femeie de afaceri Carmen Palade, ale căror firme...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă