11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalBrazilia: 15 morţi după o bătaie între deţinuţi într-o închisoare

Brazilia: 15 morţi după o bătaie între deţinuţi într-o închisoare

Violenţele au izbucnit duminică dimineaţă în timpul orelor de vizită în două clădiri ale Complexului penitenciar Anisio Jobim (Compaj) situat la 28 km de Manaos, capitala Amazonas, a declarat aceeaşi sursă.

În ianuarie 2017, această închisoare a fost deja scena unei revolte ce a făcut 56 de morţi şi a durat douăzeci de ore.

“A fost o bătaie între deţinuţi”, a declarat într-o conferinţă de presă un responsabil penitenciar regional, colonelul Vinicius Almeida. “Unele decese au fost provocate de asfixiere, altele prin perforare cu obiecte ascuţite, precum periuţe de dinţi”, a adăugat el.

După 40 de minute, forţele de ordine au pus capăt incidentului, în timpul căruia nu a avut loc nicio evadare sau luare de ostatici şi niciun membru al personalului închisorii nu a fost ucis sau rănit, a precizat acest responsabil.

Secretarul pentru securitate publică în Amazonas, Louismar Bonates, a explicat cotidianului Folha de S. Paulo că a fost o “ciocnire între două grupuri organizate în penitenciar, care au conflicte între ele şi au profitat de momentul vizitelor familiale pentru a realiza această acţiune”.

Cu aproape 727.000 de deţinuţi în 2016, Brazilia ocupă locul al treilea în lume ca populaţie penitenciară. Închisorile braziliene sunt în general suprapopulate, sordide şi afectate de o violenţă endemică între bandele organizate.

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...
Ultima oră
Pe aceeași temă