11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalBrazilia Jair Bolsonaro anulează prezenţa sa la un summit despre Amazonia

Brazilia Jair Bolsonaro anulează prezenţa sa la un summit despre Amazonia

“Preşedintele trebuie să urmeze un regim pe bază de lichide cu începere de vineri”, cu două zile înainte de a fi supus unei intervenţii chirurgicale la abdomen, ceea ce face “practic irealizabilă” deplasarea sa, a declarat purtătorul de cuvânt.

El a adăugat că Brazilia va trimite un “înlocuitor” sau va cere amânarea reuniunii programate la Leticia, un oraş situat în Amazonia columbiană la tripla frontieră dintre Columbia, Peru şi Brazilia.

Summitul a fost propus de Peru şi Columbia la 27 august, în timp ce incendiile din Amazonia, cea mai mare pădure tropicală din lume situată în mare parte în Brazilia, provoacă îngrijorarea comunităţii internaţionale.

Jair Bolsonaro urmează să fie operat duminică a patra oară după atentatul cu armă albă care era să îl coste viaţa în cursul campaniei electorale, la 6 septembrie.

El trebuie să fie operat din nou pentru “o hernie incizională” la abdomen, o eventraţie a suprafeţei abdominale, urmată de zece zile de convalescenţă, potrivit medicilor săi de la un mare spital din Sao Paolo (sud-est).

Jair Bolsonaro a afirmat luni că această operaţie nu îl va împiedica să se deplaseze la New York pentru a apăra poziţia Braziliei în privinţa Pădurii Amazoniene în faţa Adunării Generale a ONU, la 24 septembrie.

“Mă voi prezenta în faţa ONU chiar şi într-un scaun rulant sau pe o targă, vreau să merg acolo, pentru că vreau să vorbesc despre Amazonia”, a spus preşedintele la Brasilia în faţa jurnaliştilor.

Cele mai citite

Endrick, la doar 17 ani, are o iubită model. Momente inedite după Spania – Brazilia

Tânărul fotbalist Endrick, în vârstă de doar 17 ani, a reușit să strălucească din nou în tricoul naționalei Braziliei, de această dată într-un meci...

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...

Prețului RCA-ului, plafonat. Transportatorii acuză că este o păcăleală

Prețurile RCA ar putea rămâne plafonate până la 30 iunie 2024. Este propunerea Ministerului de Finanțe, care a pus aseară în dezbatere publică un proiect de hotărâre...
Ultima oră
Pe aceeași temă