Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

LIVE VIDEO Benjamin Netanyahu: Iranul a mințit despre programul nuclear"

LIVE VIDEO Benjamin Netanyahu: Iranul a mințit despre programul nuclear"

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a declarat că Iranul și-a dezvoltat programul nuclear, cu toate restricțiile impuse de comunitatea internațională. Premierul israelian susține că iranienii au mințit când au spus că nu au arme nucleare.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

UPDATE Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, a prezentat, luni, dovezi despre care susţine că scot în evidenţă faptul că Iranul îşi dezvoltă în secret programul nuclear, încălcând acordul nuclear semnat în 2015.

Premierul israelian a precizat că Iranul a ”înşelat lumea”, încălcând acordul nuclear din 2015.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Ministerul Apărării din Tel Aviv, Netanyahu a prezentat documente despre care afirmă că sunt ”copii” a unor documente secrete obţinute de serviciile de informaţii israeliene în Teheran.

”Aceste documente sunt dovada concretă că Iranul a minţit când a spus nu a avut niciodată un program nuclear. Proiectul nuclear iranian are toate cele cinci elemente ale unui program de arme nucleare”, a declarat Netanyahu.

UPDATE ”Liderii iranieni au negat în repetate rânduri în privinţa dezvoltării programului nuclear. Astăzi vă spun un lucru: Iranul a minţit. După semnarea acordului nuclear în 2015, Iranul a şi-a intensificat eforturile de a-şi ascunde documentele secrete. În 2017, Iranul a mutat documentele privind programul nuclear într-o locaţie secretă din Teheran. În urmă cu câteva săptămâni, Israelul a obţinut jumătate de tonă de documente din această arhivă secretă. Iată ce includ aceste fişiere: documente incriminatoare, diagrame incriminatoare, prezentări incriminatoare, planuri incriminatoare, fotografii incriminatoare şi multe altele. Aceste documente sunt dovada concludentă că Iranul a minţit când a spus că nu a avut niciodată un program nuclear”, a subliniat prim-ministrul Israelului, adăugând că Iranul a continuat să-şi dezvolte programul nuclear.

În replică, Javad Zarif, ministrul iranian de Externe, a afirmat că Netanyahu încearcă ”să păcălească oamenii”.

 
Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania) au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale. Preşedintele Donald Trump şi Israelul contestă acordul atomic semnat cu Iranul.

Trump a ameninţat în mai multe rânduri că Statele Unite se vor retrage din Acordul atomic semnat cu Iranul, acuzând Teheranul de continuarea activităţilor nucleare şi balistice. Liderul de la Casa Albă a anunţat că le oferă timp aliaţilor europeni ai SUA până pe data 12 mai pentru ca aceştia să cadă de acord asupra înăspririi condiţiilor acordului, în caz contrar Washingtonul se va retrage din acord.

Premierul Benjamin Netanyahu a prezentat dovezi indubitabile că Iranul și-a continuat programul nuclear în anii de după semnarea acordului.

 Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat luni seară, că ţara sa deţine "dovezi concludente" legate de un program nuclear iranian secret cu scopul a se dota cu arma nucleară, transmit agenţiile internaţionale de presă.

"Proiectul nuclear iranian are toate cele cinci elemente ale unui program de arme nucleare", a declarat prim-ministrul israelian, citat de Reuters.

Premierul israelian, adversar înverşunat al acordului internaţional asupra activităţilor nucleare ale Iranului, a făcut acest anunţ în perspectiva datei de 12 mai, termenul stabilit de preşedintele american, Donald Trump, pentru a decide dacă denunţă acordul încheiat în 2015.

Israelul a anunțat că, până la sfârșitul lunii mai, vor fi interzise zborurile civile deasupra Înălțimilor Golan, Galileea superioară și zonele din estul râului Iordan.

O coloană de tancuri se îndreaptă spre nord, pe Autostrada 6.

 

 

Comentarii

loading...