10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalBREXIT: Boris Johnson, noul premier al Marii Britanii, avertizat de Parlamentul European

BREXIT: Boris Johnson, noul premier al Marii Britanii, avertizat de Parlamentul European

Liderii grupurilor politice din Parlamentul European l-au avertizat, miercuri, pe noul premier Boris Johnson asupra efectelor economice foarte grave asupra Marii Britanii dacă se va retrage din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit.

Boris Johnson, noul lider al Partidului Conservator britanic şi prim-ministru, a declarat în mai multe rânduri că va retrage Marea Britanie din Uniunea Europeană cel târziu pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un acord Brexit, scrie Mediafax.

“Ar avea efecte foarte grave” 

“Recentele declaraţii, în special cele din campania electorală pentru conducerea Partidului Conservator, au sporit considerabil riscul unei ieşiri dezordonate a Marii Britanii din UE”, au avertizat liderii principalelor grupuri politice din Parlamentul European după o întâlnire cu negociatorul-şef al UE pe tema Brexit, Michel Barnier.

“O ieşire a Marii Britanii din UE fără niciun acord ar avea efecte foarte grave, chiar dacă daunele nu vor fi suportate în acelaşi mod de ambele părţi”, au avertizat liderii grupurilor politice din PE.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă