Brexit: Londra îşi publică propunerea cu privire la frontiera irlandeză

Brexit: Londra îşi publică propunerea cu privire la frontiera irlandeză

Guvernul britanic şi-a publicat miercuri propunerea de compromis cu privire la frontiera irlandeză, în vederea evitării unei ieşiri a Regatului Unit din Uniunea Europeană fără acord (”no deal”) la 31 octombrie, potrivit Afp.

Rl online 0 comentarii

Acest plan este propus în locul ”backstop”-ului din acordul încheiat de Theresa May cu UE, pe care guvernul Johnson îl denunţă, iar Parlamentul l-a respins în trei rânduri.

Premierul britanic Boris Johnson a lansat miercuri un ultimatum, subliniind că o ”o ieşire fără acord” din UE este singura alternativă la planul său şi că Regatul Unit este ”pregătit” în acest sens.

”Trebuie să nu ne îndoim de faptul că alternativa (la plan) este o ieşire fără acord. Nu acesta este rezultatul pe care-l vrem noi, nu acesta este rezultatul pe care-l căutăm, dar lăsaţi-mă să vă spun că este rezultatul de care suntem pregătiţi”, a declarat el la Congresul Partidului său Conservator, la Manchester, în nord-vestul Angliei, cu mai puţin de o lună înaintea datei prevăzute a Brexitului, la 31 octombrie.

Comentarii

loading...