Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Brexit: Pence cere UE să negocieze 'cu bună-credinţă' cu Johnson

Brexit: Pence cere UE să negocieze 'cu bună-credinţă' cu Johnson

Vicepreşedintele american Mike Pence s-a folosit de vizita întreprinsă marţi în Irlanda pentru a cere Uniunii Europene să negocieze 'cu bună-credinţă' cu prim-ministrul britanic Boris Johnson pentru un acord de Brexit care să respecte suveranitatea Regatului Unit.

Rl online 0 comentarii


'Statele Unite sprijină decizia Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană, dar recunoaştem în acelaşi timp provocările aparte de la frontiera dumneavoastră şi vă pot garanta că vom continua să încurajăm Marea Britanie şi Irlanda să asigure că orice acord de Brexit respectă Acordul din Vinerea Mare' cu privire la Irlanda de Nord, a declarat Pence, într-o conferinţă de presă comună cu prim-ministrul irlandez Leo Varadkar, potrivit Agerpres. 

'Dar, cum termenul limită pentru Brexit se apropie, îndemnăm Irlanda şi Uniunea Europeană să negocieze cu bună-credinţă cu prim-ministrul (britanic) Boris Johnson şi să lucreze pentru a ajunge la un acord care să respecte suveranitatea Regatului Unit şi să minimizeze perturbarea comerţului', a adăugat Pence.

La rândul său, Leo Varadkar a subliniat că guvernul său susţine, de dragul păcii, acordul de retragere încheiat între UE şi guvernul fostului premier britanic Theresa May, rugându-l pe vicepreşedintele american să transmită acest mesaj la Washington.

'Ştiu că înţelegeţi impactul pe care o frontieră dură îl va avea asupra noastră pe această insulă (...) riscul ca Acordul din Vinerea Mare şi pacea să fie subminate. De aceea trebuie să ne ţinem de Acordul de Retragere', a declarat Varadkar.

'Dle vicepreşedinte, tot ceea ce vă cer este să duceţi acest mesaj cu dumneavoastră la Washington', a completat premierul irlandez.

Comentarii

loading...