7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalBrexit: Tony Blair crede că există 50%-50% şanse pentru un nou referendum

Brexit: Tony Blair crede că există 50%-50% şanse pentru un nou referendum

‘Indiferent care este oferta actuală în ce priveşte Brexit-ul, rezultatul va fi că va produce daune economice semnificative’, a declarat Blair.

‘Cred în continuare că este posibil ca Brexit-ul să fie stopat, cred că nu există o majoritate în parlament pentru nicio propunere pe care prim-ministrul o prezintă’, a adăugat Blair, precizând că el doreşte un al doilea referendum.

Fostul prim-ministru a mai subliniat că agenţiile europene de reglementare nu vor ca centrul finanţelor europene să iasă de pe orbita lor şi astfel să se piardă locuri de muncă în sectorul financiar.

‘De ce să ne creăm această problemă într-un domeniu ale economiei globale în care avem preeminenţă?’, a întrebat Tony Blair, considerând că guvernul nu a ţinut cont de interesele sectorului serviciilor.

În opinia fostului prim-ministru, care a condus guvernul de la Londra între 1997 şi 2007, dacă Brexit-ul va merge înainte şi va fi urmat de un cabinet laburist condus de Jeremy Corbyn, ţara se va confrunta cu ‘o situaţie cu adevărat dăunătoare şi dificilă’.

‘Aceasta este problema cu politicile ambelor partide mari: par să creadă că poţi să pui în aplicare Brexit-ul şi pe urmă să iniţiezi o întreagă legislaţie socială pentru a face capitalismul mai just şi mai egal şi aşa mai departe’, a comentat Blair.

‘Ele trebuie să se trezească şi să înţeleagă că, dacă pui în aplicare Brexit-ul, prioritatea ta numărul unu va fi să menţii atractivitatea acestui loc pentru ca investitorii să vină’, a mai declarat fostul prim-ministru laburist, în interviul acordat agenţiei Reuters.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă