Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Britanicii strâng porțile pentru imigranți

Britanicii strâng porțile pentru imigranți

Marea Britanie îşi închide porțile pentru muncitorii necalificaţi şi pentru cei care nu vorbesc limba engleză ca parte a unei revizuiri generale a legilor imigraţiei.

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Aceasta va pune capăt perioadei în care mâna ieftină de lucru a dominat sectoare precum construcţii, industria şi servicii, informează The Guardian, conform News.ro. Guvernul a susţinut că oferă Brexitul pe care electoratul l-a dorit şi că este vremea ca sectorul de afaceri să se dezobişnuiască de mâna de lucru ieftină venită din afara ţării

Liderii din industrie au acuzat Guvernul de atac asupra economiei, avertizând că vor fi consecinţe „dezastruoase” - de la reducerea locurilor de muncă la închiderea de fabrici. Laburiştii şi democraţii liberali au condamnat, de asemenea, planurile, în timp ce Unison, care reprezintă muncitorii din sistemul sanitar, a transmis că prevede un „dezastru absolut” în acest sector.

Mai precis

În documentul de zece pagini privind noua politică de imigraţie se arată: graniţele Marii Britanii vor fi închise muncitorilor necalificaţi şi tuturor migranţilor care nu vorbesc engleza; oricine vine în Marea Britanie să lucreze trebuie să aibă o ofertă de lucru cu un salariu de 25.600 de lire sterline (pe an), deşi un minim de 20.480 de lire sterline va fi acceptat în cazuri speciale; nu va exista o cale pentru liber-profesioniştii care vin în Marea Britanie, precum instalatorii polonezi şi constructorii români care ajung fără o slujbă; controlul vamal nu va mai accepta accesul pe baza cărţilor de identitate ale cetăţenilor din ţări ca Franţa şi Italia; drepturile artiştilor, sportivilor şi muzicienilor care vor veni în Marea Britanie pentru expoziţii, concerte, audiţii şi competiţii vor fi reţinute.

Legea privind imigraţia va fi prezentată lunile viitoare şi, având în vedere majoritatea deţinută, ea poate trece uşor de Parlament.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...