Bugetul mecanismului de protecție civilă al UE va ajunge la 3,1 miliarde de euro

Bugetul mecanismului de protecție civilă al UE va ajunge la 3,1 miliarde de euro

Bugetul pentru protecție civilă al Uniunii Europene va fi consolidat în mod semnificativ, cu două miliarde de euro în perioada anilor 2021-2027, a anunțat, marți, 2 iunie, Comisia Europeană.

Mihai Diac 0 comentarii

Ca efect al majorării care a fost anunțată marți, 2 iunie, bugetul total alocat mecanismului de protecție civilă al Uniunii se va ridica la 3,1 miliarde de euro, a anunțat un comunicat transmis de Reprezentanța Comisiei Europene la București.

„Când coronavirusul a lovit Europa, ne-am confruntat cu o lipsă de numeroase tipuri de echipamente medicale în toate statele membre. Iar UE nu avea competența sau mijloacele necesare pentru a oferi echipamente; nu am putut decât să încurajăm cooperarea. Cetățenii se așteaptă ca UE să acționeze într-o situație de criză. Trebuie să fim cu toții mai bine pregătiți și să tragem învățăminte din ceea ce s-a întâmplat. Vom consolida substanțial rescEU pentru ca nicio țară din UE să nu rămână în urmă în timpul unei crize", a declarat comisarul UE pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič.

Comentarii

loading...