13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalBulgaria, fostul director al serviciilor secrete, condamnat la închisoare

Bulgaria, fostul director al serviciilor secrete, condamnat la închisoare

El este unul dintre puţinii foşti responsabili bulgari de rang înalt care au fost condamnaţi. Stat membru al UE din 2007, Bulgaria este criticată în mod constant de Comisia Europeană pentru ineficienţa sistemului judiciar în combaterea corupţiei la nivel înalt.

Aceasta este a doua condamnare în cazul lui Kirtcho Kirov, în vârstă de 67 de ani, în acest dosar de corupţie pentru care el a fost deja condamnat la o pedeapsă de 10 ani de închisoare în 2015. Dar Curtea Supremă a dispus în 2016 ca acest caz să fie rejudecat.

Kirtcho Kirov a fost director al serviciului de informaţii din 2003 până în 2012. Potrivit actului acuzării, el a semnat între 2007 şi 2011 o mie de chitanţe ale unor cheltuieli inexistente pentru investigaţii care nu au avut loc niciodată.

Reclamantul a pretins că a efectuat aceste cheltuieli pentru a recruta informatori, dar aceştia, care au fost audiaţi de instanţă, au contestat că au lucrat pentru Kirov sau că au fost plătiţi.

Jumătate din bunurile generalului Kirov vor fi confiscate, a decis tribunalul la finalul unui proces care s-a desfăşurat cu uşile închise.

Generalul Kirov a declarat că va face apel. Acuzatul, apropiat al Partidului Socialist (de opoziţie), susţine că este persecutat din motive politice. El este de asemenea urmărit într-un al treilea dosar pentru dezvăluirea unui secret de stat în cursul unei emisiuni de televiziune, în 2014, informează Agerpres.

Cele mai citite

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă