Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bulgaria: Reţea de trafic de rinichi, destructurată de autorități

Bulgaria: Reţea de trafic de rinichi, destructurată de autorități

O rețea de trafic de rinichi a fost închisă de autoritățile din Bulgaria, ne spune DC

Rl online 0 comentarii

Procuratura din Bulgaria a anunţat vineri închiderea unei reţele de trafic de organe, transmite AFP. Mai mulţi membri ai structurii infracţionale au fost inculpaţi pentru recrutarea de persoane cu dificultăţi financiare, cărora le-au propus să îşi vândă rinichii.

Trei bărbaţi şi o femeie au fost trimişi în judecată vineri pentru recrutarea de donatori, pe care i-au pus în legătură cu bolnavii care aveau nevoie de un transplant de rinichi, a declarat presei procurorul Dimităr Petrov.

"Transplanturile se realizau într-un spital din Turcia, cu documente false care atestau că donatorul şi primitorul erau rude", a precizat el.

Sume uriașe de bani
 

"Cei care primeau rinichii plăteau între 50.000 şi 100.000 de euro", a adăugat colega sa, Siika Mileva.

Cel puţin cinci persoane au beneficiat de transplanturi de rinichi cu ajutorul acestei reţele, începând din februarie anul acesta, iar pe lista de aşteptare se mai aflau trei donatori potenţiali şi doi pacienţi care aşteptau intervenţia chirurgicală.

Conform datelor ministerului sănătăţii de la Sofia, în Bulgaria s-au efectuat anul acesta doar 22 de transplanturi de rinichi, iar pe lista de aşteptare oficială se află 1028 de pacienţi.

Comentarii

loading...