Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bulgaria va continua să sprijine integrarea europeană a Serbiei

Bulgaria va continua să sprijine integrarea europeană a Serbiei

Bulgaria va continua să susţină Serbia pe calea integrării europene, aşa cum a făcut până acum, a declarat luni ministrul bulgar de externe, Ekaterina Zaharieva, în timpul întrevederii avute la Sofia cu ministrul sârb al integrării europene, Jadranka Joksimovic, scrie novinite.

Rl online 0 comentarii

Potrivit şefei diplomaţiei bulgare, integrarea europeană a Balcanilor Occidentali este o prioritate a politicii externe a Bulgariei.

Zaharieva, care este vicepremier în guvernul de la Sofia, a subliniat că o regiune a Balcanilor stabilă înseamnă o Europă stabilă, lucru reafirmat de Bulgaria în perioada în care a deţinut preşedinţia semestrială a Consiliului UE (1 ianuarie - 30 iunie 2018), când au fost deschise două noi capitole de negocieri de aderare între Belgrad şi Uniunea Europeană.

Ekaterina Zaharieva şi Jadranka Joksimovic au insistat pe importanţa proiectelor comune bulgaro-sârbe în sectoarele energiei şi transporturilor şi au evidenţiat că există potenţial pentru dezvoltarea cooperării între Sofia şi Belgrad în educaţie şi ştiinţă.

Comentarii

loading...