Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Hong Kong - 21 martie 2020: Districtul Central, este principalul district comercial din Hong Kong

Hong Kong - 21 martie 2020: Districtul Central, este principalul district comercial din Hong Kong

Businessurile se tem cel mai rău pentru viitorul Hong Kong-ului

Adriana Constantinescu 0 comentarii

Hong Kong (CNN Business)

  • Statutul Hong Kong-ului ca centru financiar principal din Asia a supraviețuit luni de zile tulburărilor politice. Însă, știrile din această săptămână că China intenționează să erodeze și mai mult autonomia orașului a pus din nou în discuție viitorul său ca un canal de est-vest pentru afaceri globale.
  • China a anunțat joi că intenționează să introducă o lege în Hong Kong care se preconizează a interzice rebeliunea, secesiunea și subversiunea împotriva Beijingului. De asemenea, va permite agențiilor de securitate naționale chineze să funcționeze în oraș.
  • Reacția investitorilor a fost rapidă și temătoare: indicele de referință Hong Seng Index (HSI) a scăzut cu peste 5% vineri, cea mai mare scădere procentuală de o zi de la cea din iulie 2015.
  • Mișcarea Beijngului a fost atât de uimitoare, deoarece implică o intervenție mult mai mare în oraș, căreia i s-a permis în mare parte să-și gestioneze propriile afaceri de când fosta colonie britanică a devenit o regiune semi-autonomă a Chinei în urmă cu mai bine de 20 de ani. Beijingul intenționează să introducă legea, în numele orașului, ocolind legislatura sa.
  • "Hong Kong reprezintă astăzi un model de liber schimb, guvernare puternică, flux liber de informații și eficiență", a declarat Robert Grieves, președintele Camerei de Comerț American din Hong Kong, într-o declarație. "Nimeni nu câștigă dacă temelia rolului Hong Kong ca principal centru financiar și de afaceri internaționale, este erodată."

Comentarii

loading...