18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalCabinetul May continuă pregătirile pentru eventualitatea unui Brexit

Cabinetul May continuă pregătirile pentru eventualitatea unui Brexit

După acordul de ”divorţ” obţinut duminică la summitul UE, Theresa May se confruntă acum cu dificila misiune de a-şi convinge criticii şi de a obţine aprobarea parlamentului britanic, relatează Reuters.

”Cabinetul (…) a avut o discuţie despre pregătirile ce au loc în eventualitatea improbabilă ca Marea Britanie să iasă fără un acord ratificat”, a declarat purtătorul de cuvânt, după şedinţa de luni.

”Cabinetul a convenit că guvernul să continue să acţioneze responsabil prin toate acţiunilor necesare pentru pregătirea unei (ieşiri) fără un acord în martie 2019”, a adăugat el.

Theresa May va face o declaraţie în parlament în cursul după-amiezii, după care, la reşedinţa oficială din Downing Street, va fi gazda unei recepţii la care vor participa peste 100 de lideri ai celor mai mari companii angajatoare şi de investiţii din Marea Britanie.

”Ea le va prezenta rezultatul reuniunii Consiliului UE, iar ei vor avea ocazia să adreseze întrebări”, a mai indicat purtătorul de cuvânt.

Printre participanţi se vor afla directori executivi din sectoarele industrial, de retail, alimentar şi din serviciile financiare.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă