4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalCadre medicale false descoperite în Slovenia

Cadre medicale false descoperite în Slovenia

Autoritățile sunt în alertă după ce au descoperit și o asistentă falsă, care lucra la un spital regional, informează Ştirile TVR. 

Până acum, documentele care atestă studiile academice erau falsificate doar pentru posturile de funcționari, câteodată chiar din administrația centrală.

Situația a devenit gravă după ce au fost găsite două așa-zise “cadre medicale”, care lucrau în spitalele regionale din localitățile Izola și Trbovlje.

Funcționarii de la biroul de Resurse umane al spitalului Trbovlje au descoperit falsul grosolan în cazul asistentei. Diploma prezentată de falsa asistentă la angajare avea o ștampilă foarte ușor de șters.

Luată la întrebări de conducerea spitalului, femeia a recunoscut că nu a terminat școala de asistente medicale.

Romana Martincic, doctor: “Alţii trebuie să preia cazul, inclusiv poliţia. Noi, ca spital, trebuie doar să fim mai vigilenţi, astfel încât asemenea oameni să nu mai pătrundă în spitale. Trebuie să-i verificăm de mai multe ori”.

În localitatea Izola, falsa doctoriță care ocupa un post de rezident și-a modificat toate actele după ce unul dintre medicii din spital a constatat că nu știe mai nimic legat de medicină și a reclamat-o.

Cazurile din Slovenia se adaugă celor descoperite în Bosnia sau în Suedia.

Jurnaliștii au descoperit că o diplomă falsă de asistent medical costa cam 2.000 de euro și o puteai obține cu ușurință de la Sarajevo sau de la Tîrgu Mureș. Asta până ca ziariștii să dea în vileag afacerea.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă