Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CAMS. Stratul de ozon se reface

CAMS. Stratul de ozon se reface

Potrivit serviciului european de supraveghere a atmosferei Copernicus (CAMS), gaura în stratul de ozon din 2019 ar putea fi una din cele mai mici observate de la mijlocul anilor 80.

Gabriela Anghel 0 comentarii

La o lună după debutul sezonului - gaura din stratul de ozon începe să se formeze în august, atinge talia maximă în octombrie și se închide în decembrie - cercetătorii CAMS au observat că talia găurii din stratul de ozon din acest an s-a diminuat și, în plus, este descentrată. Previziunile se bazează pe măsuri satelitare și modele informatice ale atmosferei. Stratul de ozon stratosferit acționează ca un scut care protejează viața pe Terra de razele ultraviolete potențial periculoase. Protocolul de la Montreal, adoptat în 1987, a permis o restabilire progresivă a stratului de ozon.

Citește totul despre:

#lazi #CAMS #stat de ozon

Comentarii

loading...