23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalCanada: Poliţia a descoperit 100 de arme în casa unui septuagenar

Canada: Poliţia a descoperit 100 de arme în casa unui septuagenar

Poliţa federală canadiană (Royal Canadian Mounted Police) a anunţat miercuri că a descoperit 94 de puşti şi şase pistoale la reşedinţa bărbatului din Chebogue, provincia Nova Scotia (est).

Proprietarul, în vârstă de 73 de ani, deţinea armele în mod legal, însă nu le depozitase într-o manieră regulamentară, dezasamblate sau depozitate într-un dulap încuiat, astfel că poliţiştii i le-au confiscat şi l-au arestat pentru scurt timp.

Poliţia federală a descins luni la casa bărbatului, ca măsură de precauţie, pentru a-i asigura siguranţa, deşi acesta explicase la telefon că făcuse o eroare, apelând la 911, numărul poliţiei, când voia, de fapt să sune Paginile Albe, la 411.

Politica poliţiei este însă de a se deplasa la fiecare apel, chiar dacă numărul este greşit sau dacă cineva închide, în condiţiile în care poate fi vorba, spre exemplu, de o persoană rănită, care nu poate vorbi, sau de cineva care este direct ameninţat, a declarat pentru AFP Jennifer Clarke, purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Nova Scotia.

Odată ajunşi la locuinţa bărbatului, poliţiştii au localizat rapid armele. “Erau chiar la vedere. De îndată ce agenţii noştri au intrat, le-au observat”, a indicat caporalul Clarke.

Bărbatul a fost eliberat înaintea unui audieri în faţa tribunalului din Yarmouth pe 5 octombrie, a completat poliţia.

Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă