Sebastian Kurz  (Foto: wikimedia)

Sebastian Kurz (Foto: wikimedia)

Cancelarul Austriei vrea să fie mediator între țările din vestul și din estul UE

Noul guvern austriac doreşte să reducă tensiunile între ţările din estul şi vestul Uniunii Europene, a declarat, miercuri, la Bruxelles cancelarul austriac Sebastian Kurz, relatează dpa citată de Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

'Vrem să ajutăm la depăşirea crizelor existente', a spus Kurz după o întrevedere cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Disensiunile referitoare la politica privind migranţii reprezintă unul dintre domeniile în care Austria ar putea fi o punte de legătură, a spus cancelarul austriac în vârstă de 31 de ani, al cărui cabinet de coaliţie şi-a preluat luni mandatul.

O majoritate a ţărilor UE au discuţii în contradictoriu cu state membre precum Ungaria şi Polonia în ceea ce priveşte repartizarea refugiaţilor în rândul ţărilor blocului comunitar.

În dezbaterea actuală din ţările UE privind cotele obligatorii de refugiaţi, Kurz s-a alăturat poziţiei preşedintelui Consiliului European Donald Tusk, care a calificat cotele ca fiind 'extrem de conflictuale' şi 'ineficiente'.

Partidul Poporului (OeVP) al lui Sebastian Kurz şi Partidul Libertăţii (FPÖ, extrema dreaptă) au convenit în agenda lor guvernamentală că protejarea frontierelor UE împotriva migranţilor ilegali reprezintă o 'condiţie indispensabilă pentru o politică de migraţie sustenabilă' în Uniunea Europeană.

Comentarii

loading...