9.9 C
București
sâmbătă, 16 martie 2024
AcasăInternaționalCancelarul Merkel consideră problematică blocarea conturilor lui Trump pe rețelele sociale

Cancelarul Merkel consideră problematică blocarea conturilor lui Trump pe rețelele sociale

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, avertizează că este “problematică” blocarea conturilor președintelui SUA, Donald Trump, pe rețelele sociale.

Acest punct de vedere al Angelei Merkel a fost exprimat de purtătorul ei de cuvânt, Steffen Seibert, citat de presa din Germania.

”Se poate interfera în libertatea de exprimare, dar în limitele definite de legislator, nu prin decizia conducerii unei companii”, a explicat Steffen Seibert.

După violenţele produse la Washington, care au culminat cu intrarea protestatarilor în clădirea Capitoliului, două reţele de socializare i-au suspendat conturile preşedintelui Trump, iar ulterior au anunţat că i le închid.

Contul oficial de Twitter al Preşedintelui SUA, @POTUS, urmează a fi atribuit lui Joe Biden, din momentul în care preia funcția de șef al statului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Conducerea Partidului Social-Democrat german (SPD) și-ar dori interzicerea partidului de extremă dreapta ‘Alternativa pentru Germania’ (AfD)

Conducerea Partidului Social-Democrat german (SPD) a afirmat sâmbătă că nu exclude posibilitatea interzicerii partidului de extremă dreapta 'Alternativa pentru Germania' (AfD), deşi aceasta ar...

Corul Madrigal la Machu Picchu, premieră mondială în orașul pierdut al incașilor

Pe 15 martie 2024, Corul Madrigal a filmat un videoclip în vestigiile citadelei sacre Machu Picchu din Munții Anzi, o premieră mondială pentru muzica...

Soldații israelieni au ucis un palestinian înarmat aproape de Hebron

Soldaţi israelieni au ucis sâmbătă un palestinian înarmat după ce acesta deschisese focul în apropierea unei colonii evreieşti din apropierea oraşului Hebron, din sudul...
Ultima oră
Pe aceeași temă