10.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalCanicula continuă în Australia

Canicula continuă în Australia

Joi dimineaţa, biroul de meteorologie a emis o prognoză de 49 de grade Celsius pentru oraşele Marble Bar şi Pannawonica din regiunea Pilbara, cu doar două grade mai puţin faţă de recordul de 50,7 grade Celsius înregistrat la aeroportul Oodnadatta din Australia de Sud în 1960.

Termometrele indicau deja 43 de grade Celsius la ora locală 8:40 în Marble Bar.

Căldura extremă se întinde pe mai multe state: Australia de Vest, Australia de Sud, Victoria, New South Wales şi unele părţi din Queensland. Temperaturile din zona de sud sunt cu între 10 şi 14 grade mai mari decât media, au anunţat autorităţile.

În centrul oraşului Sydney temperaturile sunt aşteptate să atingă 29 de grade Celsius iar în Penrith 39 de grade. În regiunea Riverina sunt aşteptate 44 de grade iar în Dubbo 42. În weekend, temperaturile în Sydney vor ajunge până la 32 de grade sâmbătă şi 34 duminică.

La Melbourne, maxima va fi de 36 de grade în timp ce în Mildura, în statul Victoria, sunt aşteptate temperaturi de 44 de grade.

Joi, Ministerul Sănătăţii din New South Wales (NSW Health) a emis o avertizare privind calitatea aerului în Sydney, nivelul ozonului fiind ridicat din cauza căldurii. Directorul executiv al NSW Health, Jeremy McAnulty, a declarat că expunerea la ozon irită plămânii, astfel că persoanele care suferă de astm ar trebui să aibă grijă în mod special.

De asemenea, au fost emise avertizări severe privind pericolul de incendii pentru părţi din West Australia, South Australia şi Victoria.

Pentru perioada vineri – marţi sunt aşteptate valuri de căldură cu o intensitate scăzută către severă pentru toate statele şi teritoriile. Condiţiile de căldură extremă se vor ameliora.

Cele mai citite

Dan Barna: „PNL-ul a murit sufocat de Iohannis cu perna pe gură şi aruncat sub patul PSD”

Vicepreşedintele USR Dan Barna a afirmat, luni, la Ploieşti, că PNL-ul pe care îl ştiau cei care credeau în democraţie şi în drumul european...

Jaqueline Cristian, la un meci de calificarea pe tabloul principal de la Madrid

Jaqueline Cristian a învins-o în două seturi pe americanca McCartney Kessler, scor 7-6, 6-4, în prima rundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu...

Germania arestează trei persoane suspectate că au colaborat cu serviciile secrete chineze

Trei germani au fost arestați sub suspiciunea că au colaborat cu serviciile secrete chineze. Se pare că aceștia au predat tehnologie care ar putea...
Ultima oră
Pe aceeași temă