Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Anvers   (Foto: youtube)

Anvers (Foto: youtube)

Captură record, de șapte tone de droguri, în portul Anvers

Autorităţile belgiene au capturat aproximativ şapte tone de cocaină în portul Anvers, din nord-vestul Belgiei, drogurile fiind ascunse în interiorul unui container plin cu banane, informează miercuri AFP citată de Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

Operațiunea a fost realizată la data de 30 decembrie 2017.

Aceasta este una dintre cele mai importante capturi de droguri din Europa din 2017. Capturarea drogurilor a fost efectuată de serviciile vamale belgiene.

Controlul containerului cu banane a fost rezultatul unei operaţiuni coordonate a serviciilor vamale din Belgia şi Olanda. Pentru a determina provenienţa şi destinaţia exacte ale drogurilor a fost lansată o anchetă. Valoarea capturii nu a fost precizată.

La începutul lunii decembrie, autorităţile spaniole au estimat la 210 milioane de euro valoarea celor 5,88 tone de cocaină confiscate în portul Algesiras, din Andaluzia (sudul Spaniei), într-un transport de banane provenind din oraşul columbian Medellin.

Portul belgian Anvers este una dintre principalele căi de intrare în Europa pentru cocaina ce provine din America de Sud, în special din Columbia, Ecuador şi Brazilia.

În total, în anul 2017 au fost capturate în portul Anvers aproape 38 de tone de cocaină, comparativ cu cele 30 de tone capturate în anul precedent.

Comentarii

loading...