13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalCarnaval în Germania, 52 de persoane rănite

Carnaval în Germania, 52 de persoane rănite

Informarea a fost făcută marţi poliţia locală, care încearcă în continuare să stabilească motivul suspectului. ”Există 18 copii printre victime (…) 35 de persoane sunt în tratament spitalicesc şi alte 17 sunt tratate în ambulator şi au putut deja să plece din spital”, a scris AFP, conform unui comunicat făcut de poliţia din Kassel pe contul de Twitter.

O purtătoare de cuvânt nu a oferit alte detalii despre situaţia copiilor sau dacă vreunul dintre răniţi este în stare gravă.

Un automobil a intrat luni în mulţimea care participa la o paradă la Volkmarsen. Şoferul, un german în vârstă de 29 de ani, a fost arestat, a informat poliţia. Bărbatul, care a fost la rândul lui rănit, este originar chiar din Volkmarsen, oraş cu 6.800 de locuitori.

Motivație obscură, într-o perioadă de răbufnire a rasismului nemțesc

Motivul gestului său este neclar deocamdată. Justiţia a deschis o anchetă pentru ”tentativă de omor”, a mai scris Agerpres. Parchetul federal antiterorist nu s-a sesizat, un indiciu că autorităţile privilegiază deocamdată ipoteza unei acţiuni voluntare, dar nu a unui atentat. Însă un purtător de cuvânt al Poliției din Germania a informat, la scurt timp după ce a avut loc tragedia, că bărbatul aflat la volanul automobilului care a intrat în mulțime a acționat intenționat, conform celor puse de persoanele aflate la fața locului.

Suspectul nu era cunoscut autorităţilor ca extremist, ci doar pentru injurii şi pătrunderi prin efracţie, a indicat marţi dpa, din surse ale serviciilor de securitate.

Din săptămână în săptămână

Incidentul de luni a survenit într-un climat tensionat în Germania, mai ales în landul Hessa, unde săptămâna trecută a avut loc un atentat rasist de la Hanau, de unde și spaima autorităților germane de a descoperi că și motivația ultimului incident a fost tot ura rasială. Nouă persoane au fost ucise în Hanau, miercuri, pe 19 februarie, lângă Frankfurt, centrul Germaniei, în urma a două atacuri cu armă de foc, al căror autor a fost găsit ulterior mort în locuinţa sa. Aceste două atacuri au vizat baruri cu narghilea, în urma cărora, pe lângă cei uciși, au fost rănite mai multe persoane, potrivit mass-media locale.

Oficialii din Germania, umpluți de indignare după atacul de la Hanau

Cele două atacuri comise în oraşul au fost unele teroriste cu o motivaţie rasistă, a afirmat vineri ministrul federal german de interne Horst Seehofer. ”Crimele de la Hanau sunt în mod clar un atac terorist motivat de rasism”, a spus Horst Seehofer la Berlin. El a adăugat că este vorba despre ”al treilea atac terorist în numai câteva luni” din Germania.

”Rasismul este o otravă, ura este o otravă. Şi această otravă există în societatea noastră, de la acţiunile NSU (”Clandestinitatea naţional-socialistă”, gruparea neonazistă responsabilă de uciderea în principal a unor imigranţi turci) până la moartea lui Walter Lubcke (preşedintele districtului Kassel) şi atentatele (antisemite) de la Halle”, a declarat Merkel.

”Ura este o boală care întunecă întreaga lume, o boală împotriva căreia trebuie să luptăm împreună”, a afirmat Heiko Maas, ministrul de Externe german, într-un discurs rostit în Consiliul ONU pentru drepturile omului de la Geneva. ”Putem să aşteptăm să se întâmple mai multe atacuri, mai multe abuzuri, mai multe încălcări ale dreptului omului, mai multă groază. Ori putem decide că am văzut suficient şi să luăm măsuri”.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă