21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalCasa ministrului apărării din Afagnistan a fost supusă unui atac armat

Casa ministrului apărării din Afagnistan a fost supusă unui atac armat

Patru persoane au fost ucise în urma unui atac surpiză asupra casei ministrului afgan al apărării, Bismillah Khan Mohammadi. Acesta nu se afla acasă în momentul în care o mașină capcană a explodat pe proprietatea lui. L-a scurt timp dupa atacul inițial, militanții ajunși la fața locului au deschis focul asupra reședinței.
Atacul a avut loc pe măsura ce luptele continuă în orașele cheie din Afganistan, Consiliul de Securitate al ONU solicitând încheierea imediată a focului.
Oficialii din echipa de securitate au declarat că patru persoane au fost ucise în urma atacului armat, în timp ce organizația medicală italiană a confirmat că 11 persoane rănite au fost aduse pentru îngrijiri.
La scurt timp după încetarea focului, Bismillah Khan Mohammadi a ținut să îi anunțe pe cetățeni, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Twitter că nu s-a întâmplat nimic, iar el și familia sa sunt în siguranță.

“Nu vă faceți griji, totul este în regulă!”., se arată în mesajul postat de ministrul apărării din Afganistan.

Departamentul de stat la SUA afirmă ca acest atac are toate semnele distinctive ca aparținând talibanilor. Scene similare au avut loc la începutul săptamânii și în orașul Herat, care a fost supus unor lupte dificil de suportat de cetățeni
După cateva ore de la atac, mulțimi de locuitori din Kabul au ieșit pe străzi și pe acoperișurile caselor pentru a striga “Allahu Akbar” (Dumnezeu este cel mai mare) sfidând astfel atacurile talibanilor.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă