27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalCât de greu de invadat este Rusia? Care este topul statelor cel...

Cât de greu de invadat este Rusia? Care este topul statelor cel mai greu de cucerit

Topul țărilor cel mai greu de invadat cuprinde și Rusia, însă aceasta este întrecută de Elveția și Noua Zeelandă.

Conform The Independent, Elveția e aproape intangibilă, grație unui plan adoptat în secolul XIX, ce foloseste Alpii ca un baraj în fața unei invazii. Acest plan a făcut ca regiunea alpină să fie fortificată, planul fiind continuat după cel de-Al Doilea Război Mondial, mai ales în contextul amenințării sovietice.

În cazul unei invazii, întreaga infrastructură, șosele și poduri, explodează, inamicul irosind timp și energie pentru a găsi o cale de acces în țară. În plus, în munți au fost construite tuneluri, buncăre și fortărețe în care încape și o divizie întreagă.

Chiar dacă Elveția dispune de personal militar activ de 150 000 de persoane, dacă țara este invadată, aproape 4 milioane de oameni sunt imediat disponibili, iar alți 3 milioane pot fi folosiți, de asemenea, în scurt timp.

Noua Zeelandă este la circa 1 600 km de Australia, care, la rândul său, e relativ departe de oricine. Așa că a ajunge în Noua Zeelandă nu e tocmai simplu, din punct de vedere logistic.

Și Australia e greu de invadat din același motiv, chiar dacă e mai puțin izolată. Are, însă, o masă de uscat mai mare. E drept, și un climat deloc prietenos. A porni o invazie către Australia e ceva realizabil, însă a avea succes e mult mai dificil, apreciaza „The Independent”.

Cât despre Rusia, și aceasta e greu de invadat, fapt demonstrat de istorie. Numai dacă se ia în considerare teritoriul său vast, o invazie e extrem de dificilă. Acestuia i se adaugă clima extremă, dar și relieful – munți, păduri vaste, mlaștini interminabile și multe râuri.

Mai mult decât orice, observă publicația, rușii ar putea constitui o problemă, din moment ce iau parte la războaie de când se știu. Nicio armată nu e suficientă pentru a reuși să țină teritoriul rus sub control, conchide cotidianul britanic.

Cele mai citite

Trafic de droguri la Craiova. Două persoane au fost reținute

La data de 15 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au luat o...

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă