15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalCâteva mii de "fulare roşii" au defilat la Paris pentru "a apăra...

Câteva mii de “fulare roşii” au defilat la Paris pentru “a apăra democraţia şi instituţiile”

Participarea pare sub numărul celor în jur de 10.000 de persoane care îşi anunţaseră pe Facebook intenţia de a fi prezenţi la acest ‘Marş republican al libertăţilor’.

Manifestanţii, care arborau steaguri ale Franţei şi câteva drapele ale Uniunii Europene, au scandat ‘Da, democraţiei, nu revoluţiei’. Unii purtau tricouri pe care scria ‘Îmi iubesc republica’ sau ‘Stop violenţelor’.

Potrivit lui Laurent Soulié, iniţiatorul marşului, ‘fularele roşii’ au răspuns apelului ‘majorităţii tăcute care rămâne ascunsă în case de zece săptămâni’.

Conform cuvântului de ordine al evenimentului, defilarea ‘fularelor roşii’ nu este nici o manifestaţie împotriva ‘vestelor galbene’, nici un sprijin în favoarea preşedintelui Emmanuel Macron, obiectivul său fiind apărarea Republicii.

O parte dintre ‘fularele roşii’ care intenţionau să participe la manifestaţie afirmă că împărtăşesc anumite revendicări ale ‘vestelor galbene’, dar resping violenţa ‘împotriva instituţiilor’.

Partidul ‘La République en Marche’, al preşedintelui Macron, a încercat să rămână discret faţă de această iniţiativă, dar în jur de 20 de deputaţi şi şase senatori ai formaţiunii au venit la manifestaţie, cu titlu individual.

Cele mai citite

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă