16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalCaz șocant în Australia: un fost oficial federal a sprijinit gruparea Statul...

Caz șocant în Australia: un fost oficial federal a sprijinit gruparea Statul Islamic

Femeia în vârstă de 40 de ani din Guildford, o suburbie în vestul capitalei Sydney, a fost reţinută marţi dimineaţă de o echipă a poliţiei de luptă împotriva terorismului, informează Agerpres.

Michael Willing, comisar adjunct al poliţiei din New South Wales, a confirmat că femeia, cetăţean australian, este o fostă angajată a guvernul federal, însă nu a precizat la ce departament a lucrat.

Poliţia afirmă că femeia a transferat 30.000 de dolari australieni (24.000 de dolari americani) către gruparea Statul Islamic prin Western Union între februarie şi octombrie 2015.

Ea a fost acuzată că a strâns şi a pus la dispoziţie fonduri Statului Islamic deşi ştia că este vorba despre o organizaţie teroristă.

Dacă va fi găsită vinovată ea riscă o pedeapsă de 25 de ani de închisoare.

Ea a refuzat să fie eliberată pe cauţiune şi va compărea marţi în faţa unui tribunal local.

Femeia nu era cunoscută autorităţilor pentru fapte legate de terorism, a afirmat un oficial al poliţiei australiene.

‘Continuăm să investigăm sursa fondurilor, modalităţile folosite pentru a transfera banii şi beneficiarii acestor fonduri offshore’, a mai spus el.

Pentru moment nu există dovezi că femeia ar fi fost implicată în organizarea unui atentat terorist pe teritoriul Australiei, a afirmat poliţia, precizând că ea a fost arestată ca rezultat a unei investigaţii în curs de desfăşurare, începută în iunie 2015, în legătură cu activităţile mai multor persoane bănuite că ar fi implicate în activităţi teroriste.

Cele mai citite

O persoană a fost reținută la Constanța. DIICOT transmite că a comercializat diferite cantități de cocaină

La data de 1 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au decis reținerea...

Rusia – Ucraina, ziua 777: Șoigu cere suplimentarea livrărilor de arme

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a cerut suplimentarea şi accelerarea livrărilor de arme pentru operaţiunea militară în Ucraina, a comunicat Ministerul Apărării.Într-o întrunire...

Experiența militarilor ucraineni cu un lansator de rachete românesc: „Am oprit pentru că fierbea”

Artileriștii din armata Ucrainei au vorbit, în permieră, despre experiența lor dobândită pe o armă românească pe care o folosesc în războiul contra Rusiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă