12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalCazul Khashoggi: Autorităţile de la Riad refuză să extrădeze în Turcia suspecţi...

Cazul Khashoggi: Autorităţile de la Riad refuză să extrădeze în Turcia suspecţi saudiţi

“Nu ne extrădăm cetăţenii”, a declarat Jubeir în cadrul unei conferinţe de presă la Riad. Turcia a cerut miercuri arestarea a doi apropiaţi ai prinţului moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman în legătură cu asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi pe 2 octombrie în consulatul ţării sale.

Potrivit agenţiei de presă Anadolu, justiţia turcă a emis mandate de arestare pentru Ahmed al-Assiri şi Saud al-Qahtani la cererea procurorului general din Istanbul, care îi suspectează de implicare în uciderea jurnalistului saudit.

Ei au fost demişi din funcţii la 20 octombrie în timp ce o furtună diplomatică s-a abătut asupra Riadului după uciderea lui Khashoggi, caz care a deteriorat foarte mult imaginea monarhiei saudite, inclusiv pe cea a prinţului Mohammed bin Salman.

După ce a declarat iniţial că jurnalistul a părăsit în viaţă consulatul din Istanbul, Riadul a ajuns să recunoască, sub presiune internaţională, că jurnalistul a fost ucis şi dezmembrat în interiorul reprezentanţei diplomatice saudite.

Luna trecută, procurorul general saudit a anunţat că au fost inculpaţi 11 suspecţi în ancheta privind asasinarea jurnalistului saudit. El a cerut pedeapsa cu moartea pentru cinci dintre ei. Identitatea suspecţilor nu a fost comunicată.

Jurnalist critic al puterii saudite, Jamal Khashoggi trăia din 2017 în SUA, unde lucra pentru cotidianul Washington Post.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă