11 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Cazul Khashoggi : Turcia nu a dezvăluit încă tot ceea ce ştie, avertizează Erdogan

„Nu am dat încă toate elementele pe care le avem”, a declarat şeful statului turc în cursul unui interviu pentru canalul de televiziune A-Haber.

Uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi la 2 octombrie în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul a provocat indignare la nivel mondial şi a afectat profund imaginea monarhiei saudite, în special a prinţului moştenitor Mohammed bin Salman.

Khashoggi, care lucra pentru cotidianul Washington Post şi al cărui corp nu a fost încă găsit, a fost un critic feroce al prinţului saudit supranumit „MBS” şi care neagă orice implicare în acest caz.

După ce a negat iniţial crima, Riadul a prezentat câteva versiuni contradictorii şi susţine că jurnalistul Khashoggi a fost ucis într-o operaţiune în care nu a fost implicat regimul saudit.

Dar Ankara „este hotărâtă să aducă acest caz în faţa justiţiei internaţionale”, a subliniat Erdogan, cerând SUA să analizeze această situaţie.

Săptămâna trecută, preşedintele american Donald Trump a ignorat apelul Congresului de a se pronunţa asupra rolului „MBS” în acest caz de asasinat.

Ultima oră
Pe aceeași temă