În cazul Skripal, au fost descoperite urme de agent neurotoxic.

În cazul Skripal, au fost descoperite urme de agent neurotoxic.

Cazul Skripal. Au fost găsite urme de agent neurotoxic

În cazul Skripal, au fost descoperite urme de agent neurotoxic. Acestea au fost detectate în restaurantul unde mâncase.

Florin Budescu 0 comentarii

Anchetatorii britanici au descoperit urme ale agentului neurotoxic folosit pentru otrăvirea fostului dublu spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale într-un restaurant unde aceştia mâncaseră, a relatat BBC sâmbătă seară, potrivit DPA, via Agerpres.

Substanţa respectivă a fost găsită în restaurantul italian Zizzi din Salisbury, oraş din sudul Angliei unde Serghei Skripal (66 de ani) şi fiica sa Iulia (33 de ani) au servit prânzul în data de 3 martie.

Serghei Skripal - un fost colonel din serviciile secrete ruse care a fost întemniţat în 2006, în Rusia, pentru acuzaţii de spionaj în favoarea Marii Britanii - şi fiica sa au fost găsiţi, la 4 martie, în stare de inconştienţă pe o bancă din apropierea unui centru comercial din Salisbury.

Peste 250 de ofiţeri britanici specializaţi în antiterorism sunt implicaţi în anchetarea acestui caz, a anunţat sâmbătă ministrul de interne britanic Amber Rudd, la finalul unei reuniuni a comitetului pentru situaţii de urgenţă COBRA.

Skripal, care se află în continuare spitalizat în stare foarte gravă, a fost arestat în Rusia în decembrie 2004 pentru că a dezvăluit secrete către serviciul britanic de informaţii externe (MI6) şi s-a refugiat în Marea Britanie după ce a fost eliberat, în 2010, în urma unui schimb de spioni. Fiica sa Iulia se află şi ea internată în stare foarte gravă, în timp ce sergentul de poliţie Nick Bailey, care a fost expus agentului chimic, este în stare gravă, deşi starea sa de sănătate s-a mai îmbunătăţit şi el a putut discuta cu anchetatorii.

Comentarii

loading...