4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalCazul Skripal. Au fost găsite urme de agent neurotoxic

Cazul Skripal. Au fost găsite urme de agent neurotoxic

Anchetatorii britanici au descoperit urme ale agentului neurotoxic folosit pentru otrăvirea fostului dublu spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale într-un restaurant unde aceştia mâncaseră, a relatat BBC sâmbătă seară, potrivit DPA, via Agerpres.

Substanţa respectivă a fost găsită în restaurantul italian Zizzi din Salisbury, oraş din sudul Angliei unde Serghei Skripal (66 de ani) şi fiica sa Iulia (33 de ani) au servit prânzul în data de 3 martie.

Serghei Skripal – un fost colonel din serviciile secrete ruse care a fost întemniţat în 2006, în Rusia, pentru acuzaţii de spionaj în favoarea Marii Britanii – şi fiica sa au fost găsiţi, la 4 martie, în stare de inconştienţă pe o bancă din apropierea unui centru comercial din Salisbury.

Peste 250 de ofiţeri britanici specializaţi în antiterorism sunt implicaţi în anchetarea acestui caz, a anunţat sâmbătă ministrul de interne britanic Amber Rudd, la finalul unei reuniuni a comitetului pentru situaţii de urgenţă COBRA.

Skripal, care se află în continuare spitalizat în stare foarte gravă, a fost arestat în Rusia în decembrie 2004 pentru că a dezvăluit secrete către serviciul britanic de informaţii externe (MI6) şi s-a refugiat în Marea Britanie după ce a fost eliberat, în 2010, în urma unui schimb de spioni. Fiica sa Iulia se află şi ea internată în stare foarte gravă, în timp ce sergentul de poliţie Nick Bailey, care a fost expus agentului chimic, este în stare gravă, deşi starea sa de sănătate s-a mai îmbunătăţit şi el a putut discuta cu anchetatorii.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă