Cazul Skripal: Fără acces la analizele OIAC, Rusia nu va da crezare niciunei concluzii

Cazul Skripal: Fără acces la analizele OIAC, Rusia nu va da crezare niciunei concluzii

Rusia a avertizat joi că "nu va da crezare doar pe cuvânt" şi fără acces la analize niciunei concluzii a Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) cu privire la agentul neurotoxic folosit pentru otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

"Rusia nu va da crezare doar pe cuvânt concluziilor din cazul Skripal atât timp cât experţii săi nu vor obţine acces la analizele menţionate de expertiza OIAC", a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse Maria Zaharova, în timpul unei conferinţe de presă.

Potrivit Mariei Zaharova, concluziile OIAC cu privire la utilizarea substanţei folosite la Salisbury îi stârneşte întrebări Rusiei şi necesită o analizare amănunţită.

Ea a adăugat că Moscova nu respinge nici posibilitatea ca autorităţile britanice să-i ţină cu forţa pe Serghei şi Iulia Skripal şi să-i oblige să participe la această "înscenare".

"Ultimele evenimente ne conving tot mai mult că este vorba despre izolarea unei cetăţence ruse", a spus Zaharova, comentând externarea Iuliei Skripal din spital şi scrisoarea difuzată de mass-media britanice în numele ei.

"Avem toate motivele să credem că poate fi vorba fie despre o reţinere cu forţa intenţionată a unor cetăţenilor ruşi, fie despre o posibilă obligare a lor să participe la o înscenare. Întrebări sunt tot mai multe, iar răspunsuri nu există deloc", a subliniat ea.

"Dacă înainte acest caz începea ca un film poliţist, acum, sub ochii noştri, el devine thriller", a subliniat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus.

Marea Britanie a cerut joi o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pentru a dezbate concluziile anchetei Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) privind agentul neurotoxic utilizat pentru otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia Iulia, în 4 martie la Salisbury (sud-vestul Angliei), informează AGERPRES.

Comentarii

loading...