Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cazul Skripal generează unde de șoc. Guvernul britanic revizuiește vizele investitorilor

Cazul Skripal generează unde de șoc. Guvernul britanic revizuiește vizele investitorilor

Guvernul britanic revizuieşte vizele acordate investitorilor străini, a declarat marţi premierul Theresa May, răspunzând unor interpelări în parlamentul de la Londra privind reacţia Regatului Unit la atacul cu agent neurotoxic împotriva fostului spion rus Serghei Skripal.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

May a precizat că verificările vizelor, efectuate de ministrul de interne, nu sunt îndreptate neapărat împotriva Rusiei. Premierul a acuzat Moscova, inclusiv în Consiliul European, că se află la originea atacului din 4 martie, de la Salisbury, căruia i-au căzut victime Skripal, fiica acestuia şi un poliţist britanic. În privin
a vizelor, ea a afirmat: "Cred că este corect să vedem în general dacă aceasta este o parte a regimului vizelor folosită corespunzător".

Regatul Unit a ordonat expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi în cazul Skripal, iar May a salutat deciziile similare luate de alte 25 de ţări şi de NATO.

Reuters anticipa încă de acum două săptămâni că ar putea urma măsuri împotriva investitorilor ruşi, a căror predilecţie pentru capitala britanică a atras porecla Londongrad. Omul de afaceri Vladimir Aşurkov, stabilit la Londra şi critic al Kremlinului, aprecia că aproximativ 10-15% din cei 96 de ruşi de pe "lista oligarhilor" publicată în ianuarie de Departamentul Trezoreriei Statelor Unite ar putea avea legături strânse cu Regatul Unit, potrivit AGERPRES.

Comentarii

loading...