8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalCazul Skripal: Georgia expulzează un diplomat rus în semn de solidaritate cu...

Cazul Skripal: Georgia expulzează un diplomat rus în semn de solidaritate cu Marea Britanie

Georgia a declarat persona non grata un diplomat rus care lucra la ambasada Elveţiei la Tbilisi, întrucât Rusia şi Georgia nu mai au relaţii diplomatice, Rusia fiind reprezentată în Georgia de o secţie ce funcţionează în cadrul ambasadei Elveţiei la Tbilisi.

Diplomatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, trebuie să părăsească Georgia în decurs de o săptămână, precizează un comunicat al Ministerului de Externe georgian.

Serghei Skripal, fost agent dublu rus care locuia în Marea Britanie, şi fiica sa Iulia au fost otrăviţi cu o substanţă neurotoxică la 4 martie la Salisbury, în sud-vestul Angliei.

Urmând exemplul Marii Britanii care a expulzat 23 de diplomaţi ruşi ca represalii, peste 25 de ţări au anunţat de la începutul săptămânii măsuri similare, la care Rusia a promis să riposteze. Statele Unite au decis să expulzeze 60 de diplomaţi ruşi.

Georgia a rupt relaţiile diplomatice cu Rusia vecină în 2008 după un scurt război între cele două ţări asupra provinciilor separatiste proruse Abhazia şi Osetia de Sud, pe care Rusia le-a recunoscut drept state independente, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...
Ultima oră
Pe aceeași temă