9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalCazul Skripal: Lovitură de teatru la Moscova. Ambasadorul UE, rechemat pentru consultări

Cazul Skripal: Lovitură de teatru la Moscova. Ambasadorul UE, rechemat pentru consultări

Şeful delegaţiei UE, Markus Ederer, a revenit la Moscova joi, au precizat sursele citate. El fusese chemat pentru consultări pe 25 martie la cererea unor state membre pentru a marca sprijinul faţă de Marea Britanie după otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, Iulia, pe 4 martie la Salisbury (sud-vestul Angliei).

Liderii UE au acuzat Rusia de acest caz de otrăvire şi 19 dintre statele blocului comunitar au expulzat diplomaţi ruşi, ca represalii. Alte cinci ţări şi-au rechemat ambasadorii de la Moscova pentru consultări. Rusia a ripostat expulzând, la rândul ei, diplomaţi europeni.

Premierul britanic Theresa May a declarat pe 12 martie că Serghei şi Iulia Skripal au fost otrăviţi cu un agent neurotoxic de tip militar din grupul de agenţi Noviciok, dezvoltat de Uniunea Sovietică în perioada 1970-1980.

Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a anunţat joi că analizele de laborator ‘confirmă descoperirile Marii Britanii în ceea ce priveşte identitatea agentului chimic toxic folosit în atacul de la Salisbury, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă