Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Cazul Skripal: "Nu Rusia este cea care a angajat un război diplomatic"

Kremlinul a declarat vineri că "nu Rusia este cea care a angajat un război diplomatic", după decizia Moscova de a expulza 60 de diplomaţi americani, ca represalii la o expulzare similară decisă de Washington, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

"Nu Rusia este cea care a angajat un război diplomatic, nu Rusia este cea care a iniţiat un schimb de sancţiuni sau un schimb de expulzări de diplomaţi", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

'Rusia a fost obligată să ia contramăsuri ca răspuns la actele inamicale şi nelegitime' ale Washingtonului, a spus el, în contextul în care SUA au calificat reacţia rusă drept nejustificată.

Diplomaţia rusă a anunţat joi expulzarea a 60 de diplomaţi americani şi închiderea Consulatului SUA din Sankt-Petersburg ca răspuns la măsuri echivalente luate de Washington după otrăvirea fostului agent dublu rus, Serghei Skripal, şi a fiicei sale în Marea Britanie, acţiune atribuită Rusiei de către Londra, în pofida nenumăratelor dezminţiri din partea Moscovei. Astfel, SUA au expulzat 60 de diplomaţi ruşi, despre care se ştie că activează ca agenţi de informaţie sub acoperire diplomatică, şi au închis Consulatul Rusiei din Seattle, situat nu departe de o bază aparţinând marinei americane.

'Nu există nicio justificare a acestei reacţii ruse', a afirmat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauet, asigurând că SUA îşi rezervă 'dreptul de a răspunde', examinând diferite 'opţiuni'.

'Nu suntem de acord cu această apreciere', a replicat Dmitri Peskov.

'Preşedintele (rus Vladimir) Putin rămâne adeptul dezvoltării unor bune relaţii cu toate ţările, inclusiv cu SUA', a asigurat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

În acelaşi timp, Peskov a lăsat fără răspuns întrebarea când Rusia va lua măsuri de răspuns la expulzarea de diplomaţi ruşi de către o serie de ţări membre ale UE, potrivit TASS. 'Eşti mai înţelept dimineaţa decât seara', s-a limitat el să spună. În semn de solidaritate cu Marea Britanie, peste 25 de ţări au anunţat de la începutul săptămânii măsuri similare, la care Rusia a promis să riposteze.

Comentarii

loading...