10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalCe a făcut premierul Viorica Dăncilă în Kuweit

Ce a făcut premierul Viorica Dăncilă în Kuweit

Premierul Viorica Dăncilă a vizitat, în Kuweit, Centrul Cultural Abdullah Al Salem, Centrul Ştiinţific, precum şi Marea Moschee din Kuwait City, prilej cu care a evocat posibilitatea dezvoltării relaţiilor bilaterale în domeniile cercetării-inovării şi subliniat că întreaga comunitate musulmană din România a convieţuit în pace cu majoritatea creştină.

În cadrul vizitei, prim-ministrul român a subliniat necesitatea promovării istoriei, culturii şi ştiinţei, exprimând în acest sens apreciere faţă de eforturile kuweitiene de impulsionare a activităţilor din domeniul cultural şi ştiinţific, în vederea dezvoltării durabile şi eficiente a societăţii. De asemenea, şeful Executivului de la Bucureşti a salutat modul în care Centrul Cultural Abdullah Al Salem, prin activitatea desfăşurată, prezintă cultura kuweitiană, islamică şi arabă, precum şi bogăţia şi diversitatea culturală a Statului Kuweit, a regiunii Golfului şi a lumii arabe.

Delegaţia României prezentă în Kuweit City a vizitat Centrul Ştiinţific din Kuweit, un renumit complex educaţional de promovare a ştiinţei şi tehnicii şi de conştientizare a importanţei mediului înconjurător, îndeosebi în rândul tinerei generaţii. Centrul este găzduit într-un spaţiu arhitectural vast, care reflectă arta şi cultura islamică, precizează comunicatul Executivului.

“În dialogul cu interlocutorii kuweitieni, şeful Executivului român a apreciat eforturile deosebite ale autorităţilor locale pentru deschiderea spaţiului educaţional, dincolo de instituţiile de învăţământ consacrate şi pentru stimularea curiozităţii şi interesului ştiinţific în rândul elevilor, studenţilor şi a publicului larg. Totodată, premierul Viorica Dăncilă a evocat posibilitatea dezvoltării relaţiilor bilaterale în domeniile cercetării şi inovării, menţionând în mod special expertiza recunoscută pe plan internaţional a specialiştilor români în domenii precum inginerie, comunicaţii şi tehnologia informaţiilor”,arată un comunicat al Guvernului.

De asemenea, premierul a vizitat şi Marea Moschee din Kuwait City, cel mai mare lăcaş de cult din Kuweit.

“În discuţiile cu oficialii kuweitieni, prim-ministrul român a apreciat deschiderea autorităţilor de la Kuweit City faţă de minorităţile religioase, precum şi eforturile făcute pentru integrarea acestora. Totodată, a subliniat că, de-a lungul timpului, întreaga comunitate musulmană din România a convieţuit în pace cu majoritatea creştină şi cu celelalte minorităţi”, se conchide în comunicatul Guvernului.

Cele mai citite

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă