11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalCe au stabilit recent Kamala Harris și Emmanuel Macron

Ce au stabilit recent Kamala Harris și Emmanuel Macron

“Am vorbit cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Am discutat despre pandemia Covid-19, despre schimbările climatice, despre susţinerea democraţiei în lume, despre provocări regionale. Eu şi preşedintele SUA aşteptăm să colaborăm cu preşedintele Macron pentru a construi un viitor mai bun pentru ţările noastre”, a declarat Kamala Harris, prin Twitter.

“Kamala Harris şi Emmanuel Macron au pledat pentru cooperare bilaterală şi multilaterală strânsă pentru a face faţă pandemiei, schimbărilor climatice şi susţinerii democraţiei pe plan intern şi pe plan global”, a comunicat Biroul vicepreşedintelui SUA.

“Vicepreşedintele SUA a exprimat angajamentul revitalizării alianţei transatlantice. Au discutat şi despre numeroase provocări regionale, în special cele din Orientul Mijlociu şi în Africa, despre necesitatea de a le depăşi împreună”, precizează Biroul vicepreşedintelui american. Kamala Harris i-a mulţumit lui Emmanuel Macron pentru “rolul de conducere în problema egalităţii de gen şi pentru contribuţia Franţei la misiunea trimterii vehiculului Perseverence pe Marte”.

“Sunt bucuros că am avut prima conversaţie cu vicepreşedintele Kamala Harris. Trebuie să acţionăm împreună pentru abordarea tuturor provocărilor cu care ne confruntăm: situaţia climatică, egalitatea de gen, crizele regionale şi cooperarea spaţială, în speranţa că vom face un nou pas joi, prin ajungerea vehiculului Perseverence pe Marte”, a transmis Emmanuel Macron.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă