6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalCe mesaj a reușit Navalnîi să transmită din închisoare

Ce mesaj a reușit Navalnîi să transmită din închisoare

“Totul este bine pentru mine. Există chiar şi o bară de tracţiuni în curte”, a anunţat Aleksei Navalnîi, prin Instagram, conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului Ouest France.

Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, se află într-un penitenciar situat în regiunea Vladimir, la aproximativ 100 de kilometri est de oraşul Moscova, conform Comisiei ruse de Monitorizare Penală.

O instanţă judiciară din Moscova a decis, la începutul lunii februarie, condamnarea la trei ani şi şase luni de închisoare a lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare. Instanţa a dispus scăderea din sentinţă a zilelor petrecute de Aleksei Navalnîi în arest la domiciliu. Aleksei Navalnîi a fost arestat preventiv pe 17 ianuarie, la revenirea în Rusia după ce a fost tratat în Germania ca urmare a atacului neurotoxic din august 2020.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă