Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ce sunt sfătuiți românii aflați la muncă în Germania

Ce sunt sfătuiți românii aflați la muncă în Germania

Germania este una dintre țările cele mai solicitate de cetățenii români care vor să lucreze în străinătate.

Mihai Diac 0 comentarii

Pentru cetățenii români aflați la muncă în Germania sau care și-au stabilit domiciliul în Germania, există un site, denumit "Emigrant în Germania", cu adresa https://romde.eu, care le oferă acestora sfaturi despre cum să se integreze în societatea germană.

Printre greșelile pe care românii sunt îndemnați să le evite în Germania sunt următoarele: semnarea unor contracte fără a le citi (eventual cu ajutorul unui traducător, în cazul celor care nu cunosc suficient de bine limba germană); nerespectarea contractelor și a termenelor de plată; neplata datoriilor către stat; ignorarea corespondenței și a solicitărilor primite din partea autorităților.

De asemenea, românilor din Germania li se recomandă să ceară să li se încheie un contract de muncă, nu să accepte să lucreze ca persoană fizică autorizată ("Gewerbe"), pentru că, în acest ultim caz, își vor plăti singuri, din salariu, impozitele, asigurările și serviciile prestate de un contabil.

Comentarii

loading...