Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Summitul anual al Grupului Bilderberg, puternic cerc de influență

Summitul anual al Grupului Bilderberg, puternic cerc de influență

Grupul Bilderberg: Cea mai secretă reuniune din lume

Grupul Bilderberg s-a reunit în acest an la Hotelul Torino Lingotto Congress din Torino (Italia). Locațiaa fost menținută secretăpână în ultimul moment, la fel și lista participanților și temele discuțiilor, generând teorii conspiraționiste.

Gabriela Anghel 0 comentarii

Conferința anuală a Grupului Bilderberg, cel mai secret club din lume, „este un eveniment geopolitic major al anului“, precizează un vechi participant. Un eveniment care rămâne confidențial, niciun cuvânt din ceea ce se discută timp de trei zile neajungândla public. „Este o regulă importantă, care nu trebuie schimbată dacă vrem să menținem calitatea dezbaterilor“,asigură Henri de Castries, fost șef al AXAși președinte al comitetului director al Grupului Bilderberg.

Ce se petrece în cele trei zile? Cei care au participat afirmă că este vorba despre reuniuni și discuții informaleasupra marilor subiecte ale momentului. Singurele informații publice sunt temele generalede discuții și lista participanților.

În acest an, 128 depersonalități din 23 de țări au avut pe agendă dezbateri, printre altele despre„populismul european“ sau „lumea post-adevăr“,dar și „inteligența artificială“ sau „SUA,înaintea alegerilor de la jumătatea mandatului“.

Reuniunea din acest an, care s-a încheiat la sfârșitul săptămânii trecute, a fost consacrată în principal războiului, dar preocuparea majorăa fost inteligența artificială (IA), pe agendăfiind Rusia și Iranul. GrupulBilderberg a consacrat întreaga sesiune inteligenței artificiale, invitândteoreticieni militari precumMichael Horowitz, care a scris despre impactul posibilal IA asupra viitorului războiului. Într-un articol publicat recent în „Texas National Security Review“, el a citat o declarație a președintelui Vladimir Putin din 2017: „Inteligența artificială este viitorul, nu doar pentru Rusia,ci pentru întreaga umanitate. Cel care va deveni lider în această sferă va deveni  șeful lumii“.

Potrivit lui Horowitz, „China, Rusia și alte țări investesc în mod semnificativ în IA pentru a-și măricapacitățile militare“,pentru că leoferă „posibilitateaperturbării superiorității militare americane“. Iar directorul general al Google descria recent IA ca fiind o unealtămai însemnată pentru umanitate decât „electricitatea sau focul“.


 
Trioul fondator


Pentru a înțelege cum funcționează Grupul Bilderberg trebuie analizat comitetul director, „inima reactorului“. Aici se joacă totul, componența permițând decriptarea obiectivului și a doctrinei lor. 30 de personalități formează acest comitet permanent,prezidat din 2011 de francezul Henri de Castries. Pentrucă acest club a fost fondat într-un moment al Războiului Rece, americanii sunt suprareprezentați,prin nouă persoane. Celelalte țări sunt reprezentate de două persoane. Comitetul alege locațiareuniunii anuale, țara-gazdă fiind însărcinată cu alegerea invitaților și cu strângerea fondurilor pentru finanțarea sejurului celor 100 de personalități invitate – șefi de stat, miniștri, patroni de bănci, PDGde multinaționale, militari, specialiști în securitate internațională, universitari și reprezentanți ai unor organizațiiinternaționale precumFMI sau Banca Mondială.

Comentarii

loading...