Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CEDO dispune ca Italia să plătească daune Amandei Knox, acuzată pe nedrept de crimă

CEDO dispune ca Italia să plătească daune Amandei Knox, acuzată pe nedrept de crimă

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a cerut Italiei să îi plătească daune de 18.400 de euro Amandei Knox din cauza faptului că poliţia nu i-a furnizat asistenţă legală şi un translator în timpul chestionărilor din 2007 în cazul morţii colegei sale de apartament.

Rl online 0 comentarii

Tribunalul din Strasbourg a hotărât că Italia trebuie să îi plătească lui Knox 10.400 de euro ca daune şi încă 8.000 de euro pentru a acoperi costurile procesului. Condamnările lui Knox pentru crimă şi agresiune sexuală au fost anulate, însă ea a fost găsită vinovată de un tribunal italian pentru că a făcut o acuzaţie nefondată, susţinând că altcineva este vinovat pentru crimă, relatează The Guardian.

Cazul lui Kercher, o studentă la Universitatea din Leeds venită pentru un an în Umbria, a stârnit atenţia presei internaţionale timp de mai mulţi ani. Knox, colega de apartament a lui Kercher şi fostul ei prieten italian Raffaele Sollecito au fost acuzaţi iniţial de crimă şi agbresiune sexuală. Kercher a fost înjunghiată în gât.

În următorul an Knox a fost acuzată şi pentru o acuzaţie nefondată pentru că a sugerat că altă persoană ar trebuie să fie suspecta. Detectivii italieni au susţinut că a încercat să îşi ascundă responsabilitatea pentru atac prin a da vina pe altcineva.

În 2009, Knox a fost găsită vinovată de un tribunal italian pentru că a falsificat o intrare prin efracţie în apartamentul său din Perugia, crimă, agresiune sexuală şi defăimare. Ea a fost condamnată la 26 de ani de închisoare iar prietenul ei, găsit şi el vinovat, la 25 de ani.

Ambii au făcut apel. În 2011, tribunalul de apel din Perugia i-a achitat pe amândoi de acuzele grave, însă a menţinut condamnarea lui Knox privind acuzaţia nefondată.

Knox face apel faţă de această condamnare susţinând că nu a primit un translator, că a fost abuzată de poliţia italiană şi supusă unor presiuni psihice în timpul arestului.

Judecătorii CEDO au afirmat că tribunalul nu are dovezi că Knox a fost supusă unor tratamente „inumane sau degradante”. Ei au precizat că guvernul italian nu a putut dovedi că accesul restricţionat la un avocat al lui Knox nu a afectat „corectitudinea procedurilor”.

Comentarii

loading...