Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CEDO suspendă evacuarea unei tabere de romi din Roma

CEDO suspendă evacuarea unei tabere de romi din Roma

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a suspendat destructurarea unei tabere de romi din Roma, a anunţat marţi o organizaţie caritabilă care acţionează în favoarea acestei minorităţi etnice, relatează dpa.

Iulian Budușan 0 comentarii

Autorităţile din Roma urmau să evacueze marţi aproximativ 300 de persoane dintr-o tabără de romi din capitala Italiei, însă li s-a transmis să aştepte până vineri, a anunţat asociaţia Articolo 21.

Avocaţii asociaţiei reprezintă în faţa CEDO trei romi care au contestat ordinul de evacuare.

Autorităţile din Roma au confirmat că au primit un ordin de suspendare, prin care li se cere să detalieze ce au plănuit pentru locuitorii taberei odată ce vor fi evacuaţi.

Primăria a transmis într-un comunicat că respinge acuzaţiile formulate de Articolo 21 conform cărora locuitorilor taberei de romi nu li s-ar fi oferit cazare alternativă.

Unor rezidenţi ai taberei li s-a oferit bani pentru a se întoarce voluntar în ţările lor de origine, au precizat autorităţile. Săptămâna trecută, primarul Virginia Raggi s-a aflat în România pentru a se întâlni cu unele dintre persoanele care au acceptat această ofertă.

Cazul taberei 'Camping River' vine după promisiunile noului ministru de interne şi vicepremier de extremă-dreapta Matteo Salvini de a efectua un 'referendum' în rândul minorităţii rome şi de a expulza numeroşi romi.

Afirmaţiile sale au stârnit controverse, deoarece ideea unui referendum concentrat pe o anumită minoritate le aminteşte unora de persecuţiile naziştilor împotriva evreilor. Romii au fost la rândul lor victime ale Holocaustului.

În iunie, Salvini a sugerat o legătură între populaţia romă şi 'furturi şi ilegalităţi', iar marţi a atacat atitudinea 'de inimă sângerândă' a CEDO.

Comentarii

loading...