Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cehia a decis să nu semneze acordul ONU privind migraţia

Cehia a decis să nu semneze acordul ONU privind migraţia

Cehia a votat miercuri împotriva semnării acordului Naţiunilor Unite privind migraţia, urmând exemplul Statelor Unite, Ungariei şi Austriei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Rl online 0 comentarii

Acordul ONU privind migraţia a fost aprobat în luna iulie de 193 de state membre, cu excepţia Statelor Unite. Acesta a fost stabilit pe fondul unui mare influx de imigranţi în Europa, care provin din Orientul Mijlociu şi Africa.

Cehia a votat miercuri dimineaţă să se retragă din acordul ONU, a informat o sursă din Guvern.

Oficialii din cadrul Guvernului au declarat că acordul nu diferenţiază suficient migraţia legală de cea ilegală, ceea ce reprezintă o îngrijorare comună pentru Cehia, Ungaria şi Austria.

Coaliţia de guvernământ din Bulgaria a informat că Parlamentul va vota miercuri dacă va semna sau nu acordul. Polonia a informat de asemenea că ia în considerare retragerea din acord.

Acordul ONU privind migraţia se adresează unor probleme precum protejarea imigranţilor, integrarea acestora în ţări noi şi modalităţile de a îi trimite înapoi în ţara de origine.

Acordul, care stabileşte drepturile refugiaţilor şi imigranţilor, ar urma să fie adoptat la conferinţa ONU de la Marrakech (Maroc) din 10-11 decembrie.

 

Comentarii

loading...