21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalCehia a decis să nu semneze acordul ONU privind migraţia

Cehia a decis să nu semneze acordul ONU privind migraţia

Acordul ONU privind migraţia a fost aprobat în luna iulie de 193 de state membre, cu excepţia Statelor Unite. Acesta a fost stabilit pe fondul unui mare influx de imigranţi în Europa, care provin din Orientul Mijlociu şi Africa.

Cehia a votat miercuri dimineaţă să se retragă din acordul ONU, a informat o sursă din Guvern.

Oficialii din cadrul Guvernului au declarat că acordul nu diferenţiază suficient migraţia legală de cea ilegală, ceea ce reprezintă o îngrijorare comună pentru Cehia, Ungaria şi Austria.

Coaliţia de guvernământ din Bulgaria a informat că Parlamentul va vota miercuri dacă va semna sau nu acordul. Polonia a informat de asemenea că ia în considerare retragerea din acord.

Acordul ONU privind migraţia se adresează unor probleme precum protejarea imigranţilor, integrarea acestora în ţări noi şi modalităţile de a îi trimite înapoi în ţara de origine.

Acordul, care stabileşte drepturile refugiaţilor şi imigranţilor, ar urma să fie adoptat la conferinţa ONU de la Marrakech (Maroc) din 10-11 decembrie.

 

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă