10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInternaționalCel mai înalt munte din Indochina tocmai a devenit ceva mai înalt

Cel mai înalt munte din Indochina tocmai a devenit ceva mai înalt

Phan Duc Hieu, directorul Departamentului de Cercetare, Mapare și Informații Geografice, a declarat reporterilor că muntele a fost măsurat ultima dată în 1909 de autoritățile coloniale franceze, folosind metoda barometrică de plasare a manometrelor atmosferice la vârf și la baza muntelui calcula înălțimea sa.

Dar echipa lui Hieu a folosit sistemul global de navigație prin satelit, pe care l-a combinat cu date despre altitudine de la stațiile GPS din jurul Asiei, pentru a oferi ceea ce ei sunt siguri că este o citire precisă.

“Trimitem documente către Ministerul Resurselor Naturale și al Mediului pentru examinare și propunem corectarea manualelor și a altor materiale în conformitate cu noile date”, a declarat el postului național din Vietnam.

Dl Hieu propune două teorii cu privire la motivele pentru care muntele este considerabil mai înalt decât se credea anterior, una ca fiind o chestiune simplă a tehnologiei depășite a inspectorilor francezi.

Dar celălalt sugerează că lanțul Munților Hoang Lien Son, care include Fansipan, crește natural, la o rată de 4,3 cm (1,6 inci) pe an.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă